A leggyorsabb és legjobb habsütemény

Az leggyorsabb és legjobb habsütemény, amit valaha készítettem. Az édesség alapanyagainak előkészítése és összeállítása csupán 10 percet vett igénybe, a legtovább maga a sütés tartott. Nagyon finom, nálunk felkerült az étlapra.

Hozzáadta:Viki78, 2.10.2016
Kategória: Desszertek
A leggyorsabb és legjobb habsütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gkristálycukor
6 dbtojás
2 csomagvaníliacukor
300 grétesliszt
½ csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz
gyümölcs – szilva, sárgabarack
A morzsához:
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálmargarin

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk. A sárgáját a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Ha már a cukros tojás kellően habos, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, vizet, végül a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Az így elkészített masszához hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és főzőkanállal óvatosan elkeverjük. Ez a tészta kerül egy margarinnal kikent és liszttel beszórt tepsi aljára. A tésztát 180 fokon körülbelül 5-6 percet sütjük.
  3. A gyümölcsöt megmossuk, kimagvazzuk és kisebb darabokra vágjuk. A tésztát 5-6 perc után kivesszük a sütőből és megszórjuk a felvágott gyümölccsel (minél sűrűbb a gyümölcs a tészta tetején, annál jobb) és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg a tészta sül, elkészítjük a morzsát a hozzávalók összekeverésével.
  4. 10 perc után a süteményt kivesszük a sütőből, megszórjuk a morzsával és újabb 30 percre visszatesszük a sütőbe. A sütés során a süteményt 10-15 percenként leellenőrizzük, ugyanis minden sütő másként süt. A kész süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük. Miután elkészült, levegős és nagyon finom!