TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack A leggyorsabb és legjobb habsütemény
A leggyorsabb és legjobb habsütemény
Recept A leggyorsabb és legjobb habsütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.10.2016

A leggyorsabb és legjobb habsütemény

Az leggyorsabb és legjobb habsütemény, amit valaha készítettem. Az édesség alapanyagainak előkészítése és összeállítása csupán 10 percet vett igénybe, a legtovább maga a sütés tartott. Nagyon finom, nálunk felkerült az étlapra.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
kristálycukor
6 db
tojás
2 csomag
vaníliacukor
300 g
rétesliszt
½ csomag
sütőpor
100 ml
olaj
100 ml
víz
gyümölcs – szilva, sárgabarack

A morzsához:

4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt
4 ev. kanál
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk. A sárgáját a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Ha már a cukros tojás kellően habos, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, vizet, végül a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Az így elkészített masszához hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és főzőkanállal óvatosan elkeverjük. Ez a tészta kerül egy margarinnal kikent és liszttel beszórt tepsi aljára. A tésztát 180 fokon körülbelül 5-6 percet sütjük.
  3. A gyümölcsöt megmossuk, kimagvazzuk és kisebb darabokra vágjuk. A tésztát 5-6 perc után kivesszük a sütőből és megszórjuk a felvágott gyümölccsel (minél sűrűbb a gyümölcs a tészta tetején, annál jobb) és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg a tészta sül, elkészítjük a morzsát a hozzávalók összekeverésével.
  4. 10 perc után a süteményt kivesszük a sütőből, megszórjuk a morzsával és újabb 30 percre visszatesszük a sütőbe. A sütés során a süteményt 10-15 percenként leellenőrizzük, ugyanis minden sütő másként süt. A kész süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük. Miután elkészült, levegős és nagyon finom!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása