TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek A leggyorsabb és legjobb krémes - Fotókkal
A leggyorsabb és legjobb krémes - Fotókkal
Recept A leggyorsabb és legjobb krémes - Fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   14.4.2017

A leggyorsabb és legjobb krémes - Fotókkal

A krémes nemcsak a cukrászdák gyöngyszeme, ugyanis otthon is elkészíthető, ráadásul aránylag kevés energiaráfordítással. A leggyorsabb és legjobb krémes receptje is ezt bizonyítja. Ha van otthon leveles tészta, ami manapság már szinte bárhol beszerezhető, akkor nyert ügyünk van. A tésztát megsütjük, a krémet egyszerűen megfőzzük, a tejszínhabot felverjük, és rétegezünk. Tényleg nem bonyolult, és még mindig jobbnak tartom ezt a változatot, mint megvenni a volti por állagú krémet, amit csak meg kell főzni.

Alapanyagok
1 csomag
leveles tészta
2 l
tej
1/2 l
víz
6 db
tojás
6 ev. kanál
búzafinomliszt
20 g
kukoricakeményítő
3 csomag
vaníliacukor
250 g
kristálycukor
700 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A leveles tésztát kiterítjük, félbe vágjuk, majd mindegyik lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egy tepsire áttesszük. Villával párszor megbökjük, kilyuggatjuk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  2. A vizet, tejet, tojások sárgáját, vaníliacukrot, 200 g kristálycukrot, lisztet és kukoricakeményítőt csomómentesre keverünk. Feltesszük főni és mikor már elkezd forrni, folyamatos kevergetés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk.
  3. A tojásfehérjéből és 50 g cukorból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a vaníliás krémbe. A krémet rávisszük az egyik sült tésztalapra és elegyengetjük.
  4. 15 percre hűtőbe tesszük, ezalatt a habtejszínből és habfixálóból tejszínhabot verünk.
  5. A tejszínhabot rávisszük a vaníliás krémre és esimítjuk.
  6. A második tésztalapot kockákra vágjuk, és így tesszük rá a tejszínhabra.

Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása