A leggyorsabb és legjobb krémes - Fotókkal

A krémes nemcsak a cukrászdák gyöngyszeme, ugyanis otthon is elkészíthető, ráadásul aránylag kevés energiaráfordítással. A leggyorsabb és legjobb krémes receptje is ezt bizonyítja. Ha van otthon leveles tészta, ami manapság már szinte bárhol beszerezhető, akkor nyert ügyünk van. A tésztát megsütjük, a krémet egyszerűen megfőzzük, a tejszínhabot felverjük, és rétegezünk. Tényleg nem bonyolult, és még mindig jobbnak tartom ezt a változatot, mint megvenni a volti por állagú krémet, amit csak meg kell főzni.

Hozzáadta:, 14.4.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Recept A leggyorsabb és legjobb krémes - Fotókkal

Hozzávalók

1 csomagleveles tészta
2 ltej
1/2 lvíz
6 dbtojás
6 ev. kanálbúzafinomliszt
20 gkukoricakeményítő
3 csomagvaníliacukor
250 gkristálycukor
700 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kiterítjük, félbe vágjuk, majd mindegyik lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egy tepsire áttesszük. Villával párszor megbökjük, kilyuggatjuk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  2. A vizet, tejet, tojások sárgáját, vaníliacukrot, 200 g kristálycukrot, lisztet és kukoricakeményítőt csomómentesre keverünk. Feltesszük főni és mikor már elkezd forrni, folyamatos kevergetés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk.
  3. A tojásfehérjéből és 50 g cukorból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a vaníliás krémbe. A krémet rávisszük az egyik sült tésztalapra és elegyengetjük.
  4. 15 percre hűtőbe tesszük, ezalatt a habtejszínből és habfixálóból tejszínhabot verünk.
  5. A tejszínhabot rávisszük a vaníliás krémre és esimítjuk.
  6. A második tésztalapot kockákra vágjuk, és így tesszük rá a tejszínhabra.

Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.