TopReceptek.hu Főétkezések Vacsora A legízletesebb kenyérhelyettesítő, élesztő nélkül, burgonyával és sajttal töltve
A legízletesebb kenyérhelyettesítő, élesztő nélkül, burgonyával és sajttal töltve
Recept A legízletesebb kenyérhelyettesítő, élesztő nélkül, burgonyával és sajttal töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.5.2022

A legízletesebb kenyérhelyettesítő, élesztő nélkül, burgonyával és sajttal töltve

Csak liszt, víz, só és egy kanál olaj kell a tésztájához. Ezt nagyon sok mindennel meg lehet tölteni, most burgonya és reszelt sajt volt a választás. Az elkészítése könnyű, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
720 g
búzafinomliszt
500 ml
víz
1 kávéskanál
1 evőkanál
olívaolaj

Töltéshez:

800 g
burgonya
600 ml
víz
1 kávéskanál
1 evőkanál
olaj
kb 100 g
sajt
1 evőkanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a tölteléket készítjük el. A meghámozott és felkarikázott burgonyát olajjal és sóval elkeverjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Szétnyomkodjuk, elkeverjük a reszelt sajttal és vajjal, 8 részre szedjük.
  2. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel tésztává dolgozzuk. Fóliával lefedjük, 10 percig pihentetjük. 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. Lisztes felületen a kis tésztaadagokat kör alakúra nyújtjuk, közepére tesszük a tölteléket, becsomagoljuk, ismét kinyújtjuk.
  4. Száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, vajjal megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása