A legízletesebb kenyérhelyettesítő, élesztő nélkül, burgonyával és sajttal töltve

Recept A legízletesebb kenyérhelyettesítő, élesztő nélkül, burgonyával és sajttal töltve

Hozzáadta: TopPetra, 11.5.2022

Kategória: Köretek, Péksütemények, Vacsora, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Csak liszt, víz, só és egy kanál olaj kell a tésztájához. Ezt nagyon sok mindennel meg lehet tölteni, most burgonya és reszelt sajt volt a választás. Az elkészítése könnyű, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.5.2022

Kategória: Köretek, Péksütemények, Vacsora, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

720 gbúzafinomliszt
500 mlvíz
1 kávéskanál
1 evőkanálolívaolaj

Töltéshez:

800 gburgonya
600 mlvíz
1 kávéskanál
1 evőkanálolaj
kb 100 gsajt
1 evőkanálvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a tölteléket készítjük el. A meghámozott és felkarikázott burgonyát olajjal és sóval elkeverjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Szétnyomkodjuk, elkeverjük a reszelt sajttal és vajjal, 8 részre szedjük.
  2. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel tésztává dolgozzuk. Fóliával lefedjük, 10 percig pihentetjük. 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. Lisztes felületen a kis tésztaadagokat kör alakúra nyújtjuk, közepére tesszük a tölteléket, becsomagoljuk, ismét kinyújtjuk.
  4. Száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, vajjal megkenjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás