TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta A legjobb csokoládékrémes sajttorta
A legjobb csokoládékrémes sajttorta
Recept A legjobb csokoládékrémes sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sajttorta az egyik legegyszerűbb és legkívánatosabb édesség, amit valaha készítettem. Túl sok konyhai rutint nem igényel, az eredmény mégis magért beszél. Rengeteg változata létezik, az elkészítési módja pedig országról országra változik. A legjobb csokoládékrémes sajttorta az egyik legkedvesebb számomra, mivel a krém túrót és fehér csokoládét is tartalmaz. A tetejét főzőcsokoládéval és friss gyümölccsel díszítettem, majd miután a krém megkötött, hidegen tálaltam. Az íze valami fantasztikus! A sűrített tejtől, porcukortól és fehércsokoládétól kellően édes, lágyan krémes, pont olyan, amilyennek szeretem.

Viki78    ·   17.2.2017

A legjobb csokoládékrémes sajttorta

A sajttorta az egyik legegyszerűbb és legkívánatosabb édesség, amit valaha készítettem. Túl sok konyhai rutint nem igényel, az eredmény mégis magért beszél. Rengeteg változata létezik, az elkészítési módja pedig országról országra változik. A legjobb csokoládékrémes sajttorta az egyik legkedvesebb számomra, mivel a krém túrót és fehér csokoládét is tartalmaz. A tetejét főzőcsokoládéval és friss gyümölccsel díszítettem, majd miután a krém megkötött, hidegen tálaltam. Az íze valami fantasztikus! A sűrített tejtől, porcukortól és fehércsokoládétól kellően édes, lágyan krémes, pont olyan, amilyennek szeretem.

Alapanyagok

Alap:

200 g
vajas keksz
100 g
vaj

Krém:

3 db
tojás
3 ev. kanál
porcukor
3 ev. kanál
búzafinomliszt
100 g
fehércsokoládé por
150 g
sűrített tej (Lidl, tubusos)
200 ml
tejföl
100 g
natúr krémsajt (ízesítés nélkül)
500 g
túró

Öntet:

200 ml
tejföl
100 g
főzőcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 24 cm átmérőjű tortarforma alját kibéleljük az apróra tört keksz és a felolvasztott vaj keverékével.
  2. A vajas kekszet 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. A tojást a porcukorral és liszttel felverjük, beledolgozzuk a felolvasztott fehércsokoládét, a sűrített tejet (ezt a LIDL-ben vettem), a tejfölt, a krémsajtot és a túrót.
  4. Miután alaposan (szinte selymesre) eldolgoztuk, rákanalazzuk a kekszes alapra, majd további 60 percig sütjük 160 fokon.
  5. Kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl és meglocsoljuk a csokoládéöntettel: 100 g csokoládét felolvasztunk és belekeverjük a tejfölt. A csokoládéval megkenjük a tortát, majd friss gyümölccsel díszítjük. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és miután megdermedt, tálaljuk.

Blogom: Aďkine overené recepty

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása