A legjobb csokoládékrémes sajttorta

A sajttorta az egyik legegyszerűbb és legkívánatosabb édesség, amit valaha készítettem. Túl sok konyhai rutint nem igényel, az eredmény mégis magért beszél. Rengeteg változata létezik, az elkészítési módja pedig országról országra változik. A legjobb csokoládékrémes sajttorta az egyik legkedvesebb számomra, mivel a krém túrót és fehér csokoládét is tartalmaz. A tetejét főzőcsokoládéval és friss gyümölccsel díszítettem, majd miután a krém megkötött, hidegen tálaltam. Az íze valami fantasztikus! A sűrített tejtől, porcukortól és fehércsokoládétól kellően édes, lágyan krémes, pont olyan, amilyennek szeretem.

Hozzáadta:, 17.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept A legjobb csokoládékrémes sajttorta

Hozzávalók

Alap:
200 gvajas keksz
100 gvaj
Krém:
3 dbtojás
3 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálbúzafinomliszt
100 gfehércsokoládé por
150 gsűrített tej (Lidl, tubusos)
200 mltejföl
100 gnatúr krémsajt (ízesítés nélkül)
500 gtúró
Öntet:
200 mltejföl
100 gfőzőcsokoládé

Elkészítés menete

  1. Egy 24 cm átmérőjű tortarforma alját kibéleljük az apróra tört keksz és a felolvasztott vaj keverékével.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A vajas kekszet 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. A tojást a porcukorral és liszttel felverjük, beledolgozzuk a felolvasztott fehércsokoládét, a sűrített tejet (ezt a LIDL-ben vettem), a tejfölt, a krémsajtot és a túrót.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Miután alaposan (szinte selymesre) eldolgoztuk, rákanalazzuk a kekszes alapra, majd további 60 percig sütjük 160 fokon.
  5. Kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl és meglocsoljuk a csokoládéöntettel: 100 g csokoládét felolvasztunk és belekeverjük a tejfölt. A csokoládéval megkenjük a tortát, majd friss gyümölccsel díszítjük. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és miután megdermedt, tálaljuk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal

Blogom: Aďkine overené recepty