TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd A legjobb cukkinis pogácsa, ami még másnap is olyan friss, mintha aznap készült volna
A legjobb cukkinis pogácsa, ami még másnap is olyan friss, mintha aznap készült volna
Recept A legjobb cukkinis pogácsa, ami még másnap is olyan friss, mintha aznap készült volna
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sajtos, klasszikus és tepertős pogácsa mellett nem árt néha új recept után nézni. A cukkini nagyon hálás alapanyag, így pogácsában is nagyon jó! Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

A legjobb cukkinis pogácsa, ami még másnap is olyan friss, mintha aznap készült volna

A sajtos, klasszikus és tepertős pogácsa mellett nem árt néha új recept után nézni. A cukkini nagyon hálás alapanyag, így pogácsában is nagyon jó! Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 ml
tej
1/2 kocka
élesztő
1/2 kv. kanál
kristálycukor
150 g
cukkini
2 kv. kanál
300 g
búzafinomliszt
100 g
tejföl
1 db
tojássárga

Szükségünk lesz még:

2 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
olaj
150 g
cukkini
1 kv. kanál
50 g
vaj
kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval. Sima állagú, nem tapadós tésztává dolgozzuk.
  2. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, pár percig pihentetjük, hogy vizet engedjen, kinyomkodjuk, így kerül a tésztába.
  3. A töltelékhez a cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, pihentetjük, a levét kinyomkodjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, kihűtjük. Az így előkészített hagymát keverjük el a cukkinivel és az olvasztott vajjal. Ízlés szerint sózzuk.
  4. A tésztát lisztes felületen vékonyra nyújtjuk, rátesszük a cukkinis töltelék 1/3 részér (a közepére). A két szélét ráhajtjuk, majd a tésztát ismét kinyújtjuk. Ezt a folyamatot még 2-szer megismételjük. Végén a cukkinivel eldolgozott tésztát kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. A kis pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét felvert tojássárgával megkenjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 21 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása