TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Rétesek A legjobb diós tekercs, amit eddig ettem. Keleszteni sem kell, így nagyon gyorsan el lehet készíteni.
A legjobb diós tekercs, amit eddig ettem. Keleszteni sem kell, így nagyon gyorsan el lehet készíteni.
Recept A legjobb diós tekercs, amit eddig ettem. Keleszteni sem kell, így nagyon gyorsan el lehet készíteni.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.5.2023

A legjobb diós tekercs, amit eddig ettem. Keleszteni sem kell, így nagyon gyorsan el lehet készíteni.

A kelesztés nélküli recepteket nagyon szeretem. Egyik nagy előnyük, hogy nem kell sokat várni arra, amíg az élesztő elvégzi hatását. Ez a diós tekercs pedig így is megfelelt a nem kicsi elvárásaimnak. Nagyjából egy óra alatt elkészül a finomság, ráadásul a tésztával is könnyű dolgozni.

35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
50 g
kristálycukor
200 g
tejföl
1 csomag
sütőpor
1 db
tojás

Töltelék:

250 g
darált dió
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint
fahéj
2-3 evőkanál
tej
1 db
tojásfehérje
1 db
tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, sütőporral elkeverjük.
  2. Belereszeljük a hideg vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, tejfölt, tojást. Sima állagú tésztává dolgozzuk, a kapott tésztát pedig 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a darált diót, cukrot, vaníliacukrot, tojásfehérjét, fahéjat, 2-3 evőkanál tejet alaposan eldolgozzuk.
  4. A kihűlt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, 5-7 cm vastag szeletekre vágjuk, a kapott szeleteket pedig kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A kapott tekercseket felvert tojássárgával megkenjük.
  5. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása