TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper A legjobb epres-rebarbarás lekvár – meglepő kombináció, tökéletes ízvilág.
A legjobb epres-rebarbarás lekvár – meglepő kombináció, tökéletes ízvilág.
Recept A legjobb epres-rebarbarás lekvár – meglepő kombináció, tökéletes ízvilág.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.5.2023

A legjobb epres-rebarbarás lekvár – meglepő kombináció, tökéletes ízvilág.

Sokáig csak epres lekvárt készítettem. Aztán egyre többet kezdtem gondolkodni azon, hogy ezt bizony érdemes valamivel feldobni. Keresgéltem, majd rátaláltam a rebarbarára. Pár éve már csak így készítem az eperlekvárt.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
eper
1/2 db
rebarbara
400 g
befőzőcukor3:1
1 db
citrom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A epret megmossuk, megtöröljük, felvágjuk.
  2. A rebarbara héját eltávolítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk az eperhez.
  3. Rászórjuk a befőzőcukrot, rálocsoljuk a citrom levét, 15 percig pihentetjük.
  4. Felforraljuk, 10 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  5. A forró lekvárt üvegekbe töltjük, 5 percre kb. ujjnyi magas forró vízbe tesszük. Lezárjuk, kihűtjük (1-2 nap).
  6. Ebből a mennyiségből 7 db 250 ml-es lekvár készült.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása