A legjobb és legegyszerűbb tiramisu

Recept A legjobb és legegyszerűbb tiramisu
KÜLDÖTT KÉPEK

A tiramisu környékünkön számos módon készülhet. Abban sem vagyok biztos, hogy ez tényleg tiramisu-e, de mi így hívjuk. A mascarpone, piskóta és kávé persze kihagyhatatlan. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

500 gmascarpone
500 mlhabtejszín
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerintvaníliapaszta
1 nagy csomaghosszú piskóta, lehetőleg cukrozatlan
kb. 3,5 dclerős kávé, esetleg Nescafe
ízlés szerint rum
kakaó szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az erős kávét a rummal elkeverjük, kihűtjük.
  2. A tejszínt a cukorral, vaníliacukorral és vaníliaasztával habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarponét is. Így kapjuk meg a sűrű krémünket.
  3. A piskótát belemártjuk a kávéba, egymás mellé szorosan tálba tesszük. Rákenjük a krémet, majd erre egy újabb réteg piskóta kerül. A tetejére megint krém jön, majd kakaóval megszórjuk.
  4. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás