A legjobb és legpuhább karácsonyi mézes puszedli

Pihe-puha puszedli, ami a karácsony egyik jellegzetes süteménye, dísze és kelléke. Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, és szerintem tényleg ez a legjobb és legpuhább karácsonyi mézes puszedli. Ezt a család is alátámasztotta, így nem kétséges, hogy minden évben elkészítem. Sőt, az ünnepi hangulat elteltével is, azzal a különbséggel, hogy csillag helyett más alakúra szaggatom ki a tésztát.

Hozzáadta:admin, 25.10.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
A legjobb és legpuhább karácsonyi mézes puszedli

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
600 gfinomliszt
250 gporcukor
200 gvaj
6 ev. kanálméz
2 ev. kanálkakaó
3 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, és sima állagú tésztává gyúrjuk. A kész tésztát hűtőszekrénybe tesszük és legalább egy éjszakát a hidegben pihentetjük.
  2. Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből és 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk.
  3. A tésztából egy szaggatóval kis korongokat – formákat szaggatunk, amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakunk.
  4. A formákat 150-175 fokon 5-7 percig sütjük.
  5. Még melegében megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  6. A puszedlik elkészültek, puhák, és műanyag dobozban is tárolható. Jó étvágyat!

 

Köszönet a receptért kitűnő szakácsunknak - Hana Kačí Kačkovskának