A legjobb fahéjas csiga túrós öntettel, ami még másnap is puha.

Recept A legjobb fahéjas csiga túrós öntettel, ami még másnap is puha.

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Reggeli, Főétkezések, Rétesek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a fahéjas csiga még másnap is puha. Szinte el kellett rejtenem, mert a család rögtön lecsapott rá. Ha nem figyelek oda, akkor egy szempillantás alatt felfalják. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Reggeli, Főétkezések, Rétesek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

830 grétesliszt
8 g
470 gtej
100 gporcukor
170 gvaj
40 gfriss élesztő
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

175 gvaj
175 gporcukor
10 gfahéj

Öntet:

250 glágy túró
3 ev. kanálporcukor
2 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit sima állagú, nem tapadós tésztává gyúrjuk. Lefedjük, meleg helyen egy órát kelesztjük. A tésztához langyos tejet és hideg vajat használtam.
  2. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel – a puha vajat a cukorral és fahéjjal kikeverjük.
  3. Felcsavarjuk, majd éles késsel kb. 4 cm széles csíkokra vágjuk. Ebből a mennyiségből 18 db csigát kaptam.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Addig pihentetjük, míg kb. duplájára nem növekszik.
  5. 200 fokos sütően 15-20 percig sütjük, sütés közben figyeljük.
  6. Kihűtjük, majd a tetejét belemártjuk az öntetbe – a túrót a vaníliacukorral és cukorral kikeverjük. A csigák felét belemártottam, a másik felére pedig rácsorgattam az öntetet.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás