A legjobb fahéjas fészkek porcukorral megszórva

Recept A legjobb fahéjas fészkek porcukorral megszórva
KÜLDÖTT KÉPEK

A férjem fahéjas finomságot kívánt. Én meg kakaós csigát. Végül kompromisszumot kötöttünk és fahéjas csigát készítettem. Az az érzésem, hogy nem utoljára!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre (250 ml)tej
4 és 1/2 bögrebúzafinomliszt
1/2 bögrekristálycukor
2 dbtojás
1/3 bögrevaj
1 kockaélesztő

Töltelék:

1 bögrenádcukor
2 és 1/2 ev. kanálfahéj
1/3 bögrevaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót is. Sima állgatú tésztává gyúrjuk, lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem kel.
  3. A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, vajjal megkenjük, cukor és fahéj keverékével megszórjuk. Felcsavarjuk.
  4. Éles késsel másfél centi vastagra szeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás