TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Méhkas sütemény A legjobb fahéjas fészkek porcukorral megszórva
A legjobb fahéjas fészkek porcukorral megszórva
Recept A legjobb fahéjas fészkek porcukorral megszórva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.4.2021

A legjobb fahéjas fészkek porcukorral megszórva

A férjem fahéjas finomságot kívánt. Én meg kakaós csigát. Végül kompromisszumot kötöttünk és fahéjas csigát készítettem. Az az érzésem, hogy nem utoljára!

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 bögre (250 ml)
tej
4 és 1/2 bögre
búzafinomliszt
1/2 bögre
kristálycukor
2 db
tojás
1/3 bögre
vaj
1 kocka
élesztő

Töltelék:

1 bögre
nádcukor
2 és 1/2 ev. kanál
fahéj
1/3 bögre
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót is. Sima állgatú tésztává gyúrjuk, lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem kel.
  3. A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, vajjal megkenjük, cukor és fahéj keverékével megszórjuk. Felcsavarjuk.
  4. Éles késsel másfél centi vastagra szeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása