A legjobb fánk (donut) csokiöntettel

Recept A legjobb fánk (donut) csokiöntettel

Hozzáadta: TopPetra, 24.4.2021

Kategória: Fánkok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A legitóbbi kísérlet óta kicsit más módszert választottam a fánkkészítéshez. A fánkot inkább "amerikai" módszerrel készítettem, csokival, és be kell valljam, fantasztikus lett! A kiadós bableves és füstölt csülök mellé tartalmas desszert volt. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.4.2021

Kategória: Fánkok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 mllangyos tej
125 mllangyos víz
3 ev. kanálkristálycukor
1/2 kockaélesztő
2 dbtojás
125 gvaj
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanál
1 kgrétesliszt

Csokiöntet:

100 gcsokoládé
100 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejhez hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba tesszük. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, majd az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. Amikor a tészta már kétszeresére kelt, lisztes felületre tesszük és vastagabbra nyújtjuk.
  3. Kiszaggatjuk a korongokat, ehhez akár egy poharat is használhatunk. A korongok közepét is kiszaggatjuk. Ezeket a korognokat még fél órát kelesztjük.
  4. A megkelt korongok mindkét oldalát forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Miután megsült, csokiöntetbe mártjuk az egyik oldalát. Ehhez a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Kedvünkre díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás