TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok A legjobb fánk (donut) csokiöntettel
A legjobb fánk (donut) csokiöntettel
Recept A legjobb fánk (donut) csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.4.2021

A legjobb fánk (donut) csokiöntettel

A legitóbbi kísérlet óta kicsit más módszert választottam a fánkkészítéshez. A fánkot inkább "amerikai" módszerrel készítettem, csokival, és be kell valljam, fantasztikus lett! A kiadós bableves és füstölt csülök mellé tartalmas desszert volt. Szerző: Karambola

85 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 ml
langyos tej
125 ml
langyos víz
3 ev. kanál
kristálycukor
1/2 kocka
élesztő
2 db
tojás
125 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
1 kg
rétesliszt

Csokiöntet:

100 g
csokoládé
100 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejhez hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba tesszük. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, majd az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. Amikor a tészta már kétszeresére kelt, lisztes felületre tesszük és vastagabbra nyújtjuk.
  3. Kiszaggatjuk a korongokat, ehhez akár egy poharat is használhatunk. A korongok közepét is kiszaggatjuk. Ezeket a korognokat még fél órát kelesztjük.
  4. A megkelt korongok mindkét oldalát forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Miután megsült, csokiöntetbe mártjuk az egyik oldalát. Ehhez a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása