TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét A legjobb fánk receptje, tejfölös tésztából. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
A legjobb fánk receptje, tejfölös tésztából. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
A legjobb fánk receptje, tejfölös tésztából. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A böjt alatt gyakran készítek fánkot. Egyrészt szokás és tradíció, másrészt pedig finom és gyorsan elkészíthető. A tetejét porcukorral szóróm meg, de néha csak egy jó nagy adag lekvárral tálalom.

TopPetra TopPetra    ·   28.1.2024

A legjobb fánk receptje, tejfölös tésztából. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.

A böjt alatt gyakran készítek fánkot. Egyrészt szokás és tradíció, másrészt pedig finom és gyorsan elkészíthető. A tetejét porcukorral szóróm meg, de néha csak egy jó nagy adag lekvárral tálalom.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
rétesliszt
70 g
margarin vagy vaj
2 evőkanál
porcukor
2 db
tojássárga
6 evőkanál
tejföl
2 evőkanál
rum
csipet
1 db
citrom héja
sütéshez
olaj
szóráshoz
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az elkészítése nagyon egyszerű. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, sima állagú tésztát kapunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd téglalap alakra felvágjuk.
  3. A kis téglalapok közepére bemetszést készítünk, majd az egyik végét áthúzzuk rajta.
  4. Az így előkészített fánkokat forró vízben aranyszínűre sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása