A legjobb gyors lángos kelesztés nélkül, még az olajat sem szívja magába sütés közben

Recept A legjobb gyors lángos kelesztés nélkül, még az olajat sem szívja magába sütés közben

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A lángos klasszikus finomság, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Az elkészítése sajnos macerás tud lenni, de szerencsére akadnak olyan trükkök, amik ezt a folyamatot könnyíteni tudják. A kész lángosra már csak a kiválasztott feltét kell. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 mlnatúr joghurt
1 kávéskanálszódabikarbóna
400 gbúzafinomliszt
sütéshezolaj

Feltét (választható):

ízlés szerintsajt
ízlés szerintkecsap
ízlés szerinttejföl
ízlés szerintfokhagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A joghurtot a szódabikarbónával, csipet sóval és cukorral kikeverjük. Beledolgozzuk a lisztet is.
  2. Addig gyúrjuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. Kis adagokat szaggatunk ki belőle.
  3. A kis tésztaadagokból golyókat formázunk, fóliával lefedjük, kb. 5 percig pihentetjük.
  4. Pihentetést követően a golyókat lapra nyújtjuk, majd forró olajban készre sütjük. Ízlés szerint feltétekkel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás