A legjobb házi hamburger

Hozzáadta: TopPetra, 23.1.2019
Kategória: Főételek, Péksütemények, Kelt tészta, Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A feladat adott volt: a gyerekek hamburgert szerettek volna, olyat, amit a tévében is láttak: finom buci, vastag húspogácsa, rengeteg feltét. Eleget is tettem a kérésüknek, és elkészítettem a legjobb házi hamburgert. Legalábbis szerintük. A buci puha, a húspogácsa ízes, a feltétek pedig magukért beszélnek. Mindenki saját íze szerint pakolta bele a szószokat, sajtot, zöldségeket, így mindenki megtalálta a számára legfinomabbat. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 23.1.2019
Kategória: Főételek, Péksütemények, Kelt tészta, Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Buci:
360 gbúzafinomliszt
200 mllangyos tej
2 dbtojás
20 gélesztő
50 mlolaj
1 kv. kanálcukor
2 csipetsó
1 dbtojás kenéshez
1 ev. kanálszezámmag
Húspogácsa:
700 gdarált hús
ízlés szerint só
1 ev. kanálfűszerkeverék (bucikhoz, ízlés szerint. A füstös, pirospaprikás, borsos, köménymagos tökéletesen megfelel)
50 mlolaj
Befejezéshez:
jégsaláta levelek
100 gmajonéz
1 dbvöröshagyma
1/2 dbuborka
1 dbparadicsom
sajtszeletek
ízlés szerint csípős vagy egyéb szósz
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS