TopReceptek.hu Grill és BBQ Hamburgerek A legjobb házi hamburger
A legjobb házi hamburger
Recept A legjobb házi hamburger
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A feladat adott volt: a gyerekek hamburgert szerettek volna, olyat, amit a tévében is láttak: finom buci, vastag húspogácsa, rengeteg feltét. Eleget is tettem a kérésüknek, és elkészítettem a legjobb házi hamburgert. Legalábbis szerintük. A buci puha, a húspogácsa ízes, a feltétek pedig magukért beszélnek. Mindenki saját íze szerint pakolta bele a szószokat, sajtot, zöldségeket, így mindenki megtalálta a számára legfinomabbat. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   23.1.2019

A legjobb házi hamburger

A feladat adott volt: a gyerekek hamburgert szerettek volna, olyat, amit a tévében is láttak: finom buci, vastag húspogácsa, rengeteg feltét. Eleget is tettem a kérésüknek, és elkészítettem a legjobb házi hamburgert. Legalábbis szerintük. A buci puha, a húspogácsa ízes, a feltétek pedig magukért beszélnek. Mindenki saját íze szerint pakolta bele a szószokat, sajtot, zöldségeket, így mindenki megtalálta a számára legfinomabbat. Szerző: Lacusin

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Buci:

360 g
búzafinomliszt
200 ml
langyos tej
2 db
tojás
20 g
élesztő
50 ml
olaj
1 kv. kanál
cukor
2 csipet
1 db
tojás kenéshez
1 ev. kanál
szezámmag

Húspogácsa:

700 g
darált hús
ízlés szerint só
1 ev. kanál
fűszerkeverék (bucikhoz, ízlés szerint. A füstös, pirospaprikás, borsos, köménymagos tökéletesen megfelel)
50 ml
olaj

Befejezéshez:

jégsaláta levelek
100 g
majonéz
1 db
vöröshagyma
1/2 db
uborka
1 db
paradicsom
sajtszeletek
ízlés szerint csípős vagy egyéb szósz
Recept elkészítése
Nyomtatás
120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a bucit. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, beleszórjuk a cukrot, elkeverjük, és megvárjuk, míg az élesztő felfut. Tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a lisztet és a sót. Akár kelesztőgépet is használhatunk.
  2. A tésztát meleg helyre tesszük, lefedjük, legalább egy órát kelesztjük. Ebből a mennyiségből 10-11 bucit kapunk. Kis adagokat szaggatunk ki a tésztából, majd megformázzuk őket.
  3. A cipókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és további 30 percig pihentetjük. Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. 200 fokon kezdjük sütni, majd 5 perc elteltével 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet. Összesen 20 percig sütjük.
  4. A húspogácsához a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, 10-11 részre osztjuk, majd megformázzuk a pogácsákat. Serpenyőben, kevés olajon készre sütjük.
  5. A kihűlt bucikat félbevágjuk, majd kedvünkre megtöltjük a feltétekkel, szószokkal, húspogácsával. Miután elkészült, hurkapálcát szúrunk a közepébe, ezzel rögzítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása