TopReceptek.hu Desszertek, sütemények A legjobb karamellás képviselőfánk
A legjobb karamellás képviselőfánk
Recept A legjobb karamellás képviselőfánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.11.2023

A legjobb karamellás képviselőfánk

Ezek a finom édes falatok szinte szétolvadnak a nyelven. A tészta lágy, a töltelék és krém fenséges, minden megvan benne, ami a sikerhez kell.

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 ml
víz
90 g
margarin
csipet
140 g
búzafinomliszt
4 db
tojás

Krém:

0,5 l
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
70 g
kristálycukor
200 g
vaj
3 csomag
vaníliacukor
4 evőkanál
rum

Karamellás tejszínhab:

100 g
kristálycukor
500 ml
habtejszín
100 g
kristálycukor
200 ml
habtejszín

Karamellás öntet:

150 g
kristálycukor
5-8 evőkanál
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az edényben 250 ml vizet, 90 g margarint, csipet sót felforralunk. Amikor a víz már forr, hozzáadjuk a 140 g lisztet és 5 percig szünet nélkül keverjük. A tésztát kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojást.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, ezzel formázzuk meg a sütőpapírral kibélelt tepsiben a kis fánkokat. A fánkokat 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot 170 fokra csökkentjük, további 10-15 percig sütjük. Sütés közben nem szabad lenyitni a sütő ajtaját, ellenkező esetben a tészta összeeshet. Miután megsült, a fánkokat kivesszük a sütőből, kihűtjük, majd félbe vágjuk.
  3. A krémhez 0,5 l tejet, 2 csomag pudingport, 70 g cukrot, 3 csomag vaníliaport edénybe teszünk, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. Ezt keverjük el 4 evőkanál rummal és a habosra vert 200 g vajjal.
  4. A karamellás öntethez 100 g cukrot karamellizálunk, óvatosan hozzáöntünk 150 ml forró tejszínt. Nagyon óvatosan dolgozunk, nehogy megégessük magunkat. Amikor a karamell a tejszínben feloldódott, levesszük a lángról, átszűrjük, kihűtjük, hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Másnap 200 ml habtejszínt habbá verünk, majd beledolgozzuk a lehűtött karamellás habtejszínt is.
  5. 150 g cukrot ismét karamellizálunk, hozzáadunk 5-8 evőkanál karamellás habtejszínt. Az öntet sűrűségét magunk határozzuk meg. A fákokat krémmel megtöltjük, majd a felső fánkrészeket ebbe a karamellás öntetbe mártjuk bele.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása