TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd A legjobb kelt knédli
A legjobb kelt knédli
Recept A legjobb kelt knédli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.11.2020

A legjobb kelt knédli

A knédlit eddig sosem főztem, hanem mindig gőzfürdőben pároltam készre. Aztán kipróbáltam ezt a fantasztikus receptet, és azt kell mondjam, megérte. Azóta ezt használom, és másoknak is csak ajánlani tudom. Szerző: Mineralka

85 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

2 bögre
daraliszt
2 bögre
rétesliszt
1 kocka
élesztő (42 g)
600 ml
tej
1 db
tojás
2 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a tojást, a tejet és elkeverjük. Addig dolgozzuk, amíg a tészta már nem tapad. Lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  2. Miután megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagból megformázzuk a knédlit, majd további 20 perci kelesztjük.
  3. Edényben kevés sóval elkevert vizet forralunk, majd óvatosan beletesszük a megkelt knédliket. Az edényt lefedjük, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük a tésztát.
  4. Tökéletes köret szegedihez, vagy káposztás fogásokhoz, szaftos húsokhoz.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása