A legjobb kelt knédli

Recept A legjobb kelt knédli

Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2020

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Knédlik és zsemlegombócok

KÜLDÖTT KÉPEK

A knédlit eddig sosem főztem, hanem mindig gőzfürdőben pároltam készre. Aztán kipróbáltam ezt a fantasztikus receptet, és azt kell mondjam, megérte. Azóta ezt használom, és másoknak is csak ajánlani tudom. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2020

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Knédlik és zsemlegombócok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

2 bögredaraliszt
2 bögrerétesliszt
1 kockaélesztő (42 g)
600 mltej
1 dbtojás
2 kv. kanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a tojást, a tejet és elkeverjük. Addig dolgozzuk, amíg a tészta már nem tapad. Lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  2. Miután megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagból megformázzuk a knédlit, majd további 20 perci kelesztjük.
  3. Edényben kevés sóval elkevert vizet forralunk, majd óvatosan beletesszük a megkelt knédliket. Az edényt lefedjük, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük a tésztát.
  4. Tökéletes köret szegedihez, vagy káposztás fogásokhoz, szaftos húsokhoz.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás