A legjobb kevert süti

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Mandarin, Gyümölcs szerint, Kevert sütemények
A kevert sütik egyik legnagyobb hibája, hogy könnyű őket kiszárítani. Szerencsére azért akadnak olyan kis trükkök, amelyekkel ez orvosolható. Szerző: Hannka
Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Mandarin, Gyümölcs szerint, Kevert sütemények
ALAPANYAGOK
4 dbtojássárga
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlolaj
100 mlvíz
200 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
ízlés szerint gyümölcs, én mandarint használtam
porcukor szóráshoz
- A 4 tojás sárgáját 200 g cukorral és vaníliacukorral kikeverjük. Amikor már kellően habos, belekerül 100 ml olaj és 100 ml víz. Tovább verjük, majd beledolgozunk 200 g lisztet, amit sütőporral elkeverünk előtte, végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Kivajazott és liszttel beszórt, magas falú tepsibe tesszük.
- Rászórjuk a lecsepegtetett mandarint, vagy rátesszük a kiválasztott gyümölcsöt.
- 170 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Blogom Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Naše nejoblíbenější bublanina.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS