A legjobb kókuszos keksz

Mármint szerintem a legjobb. És nemcsak azért, mert én csináltam, hanem azért, mert a legjobb kókuszos keksz tényleg finom! A kívül ropogós kekszes réteg lágy, kókuszos tölteléket takar, és szerintem lehetetlenség neki ellenállni. Hogy fokozzam az élvezeteket, a töltött kekszek tetejére olvasztott tejcsokoládét is csorgattam. Fehér csokoládéval is pompásan mutatnak.! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 4.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept A legjobb kókuszos keksz

Hozzávalók

Tészta:
125 gvaj
50 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanáltejföl
1/2 dbcitrom héja
150 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Töltelék:
60 gkókuszreszelék
50 gporcukor
1 dbtojásfehérje
Öntet:
tejcsokoládé

Elkészítés menete

  1. Ebből a mennyiségből kb. 27 db kisebb keksz készül, nagyságrendileg akkorák, mint egy dió. Készíthetünk nagyobbakat is, de akkor a nagyokból kevesebb lesz.
  2. A vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliacukrot, majd kézi robotgéppel habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, majd a citrom reszelt héját.
  3. Fokozatosan beledolgozzuk az átszitált, sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk, sima állagú tésztát kell kapnunk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A pihentetést követően a tésztát vékony, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, egy pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat (5-6 cm átmérőjű). A korongok közepére tesszük a kókuszos tölteléket, amihez a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  5. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd a sötét tésztával becsomagoljuk a kókuszos tölteléket.
  6. 180 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.