TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek A legjobb kókuszos keksz
A legjobb kókuszos keksz
Recept A legjobb kókuszos keksz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Mármint szerintem a legjobb. És nemcsak azért, mert én csináltam, hanem azért, mert a legjobb kókuszos keksz tényleg finom! A kívül ropogós kekszes réteg lágy, kókuszos tölteléket takar, és szerintem lehetetlenség neki ellenállni. Hogy fokozzam az élvezeteket, a töltött kekszek tetejére olvasztott tejcsokoládét is csorgattam. Fehér csokoládéval is pompásan mutatnak.! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   4.4.2019

A legjobb kókuszos keksz

Mármint szerintem a legjobb. És nemcsak azért, mert én csináltam, hanem azért, mert a legjobb kókuszos keksz tényleg finom! A kívül ropogós kekszes réteg lágy, kókuszos tölteléket takar, és szerintem lehetetlenség neki ellenállni. Hogy fokozzam az élvezeteket, a töltött kekszek tetejére olvasztott tejcsokoládét is csorgattam. Fehér csokoládéval is pompásan mutatnak.! Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

125 g
vaj
50 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
tejföl
1/2 db
citrom héja
150 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor

Töltelék:

60 g
kókuszreszelék
50 g
porcukor
1 db
tojásfehérje

Öntet:

tejcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Ebből a mennyiségből kb. 27 db kisebb keksz készül, nagyságrendileg akkorák, mint egy dió. Készíthetünk nagyobbakat is, de akkor a nagyokból kevesebb lesz.
  2. A vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliacukrot, majd kézi robotgéppel habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, majd a citrom reszelt héját.
  3. Fokozatosan beledolgozzuk az átszitált, sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk, sima állagú tésztát kell kapnunk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A pihentetést követően a tésztát vékony, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, egy pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat (5-6 cm átmérőjű). A korongok közepére tesszük a kókuszos tölteléket, amihez a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  5. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd a sötét tésztával becsomagoljuk a kókuszos tölteléket.
  6. 180 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása