TopReceptek.hu Desszertek, sütemények A legjobb krémes szelet
A legjobb krémes szelet
Recept A legjobb krémes szelet
TopPetra TopPetra    ·   26.4.2022

A legjobb krémes szelet

Ez a krémes édesség még a legkeményebb szíveket is megdobogtatja. Egy alap receptet a neten találtam, de feldobtam. Szerintem ennek a desszertnek nincs párja. Szerző: HeMiShEk

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
6 evőkanál
kristálycukor
6 evőkanál
rétesliszt
3 evőkanál
kakaó, minőségi
1 kávéskanál
sütőpor
2 evőkanál
olaj

Krém:

500 g
túró
300 g
vaj
200 g
porcukor
ízlés szerint
rumvagy aroma

Öntet:

200 g
főzőcsoki
220 g
vaj
4 evőkanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, belekerül az olaj, a kakaó, a sütőporral elkevert liszt. Eldolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180-190 fokon megsütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e. Ha a tészta kész, kihűtjük.
  2. Elkészítjük a krémet. A túrót, vajat, cukrot, rumot alaposan kikeverjük. Ízlés szerint még adhatunk hozzá rumot vagy cukrot.
  3. Amint a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel. A csokit a vajjal és tejjel együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük, ezzel locsoljuk meg a tetejét.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután minden réteg megkötött, felszeletlejük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása