TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd A legjobb lángos, titkos hozzávalóval – ha egyszer kipróbálja, nem bánja meg...
A legjobb lángos, titkos hozzávalóval – ha egyszer kipróbálja, nem bánja meg...
Recept A legjobb lángos, titkos hozzávalóval – ha egyszer kipróbálja, nem bánja meg...
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Isteni, puha lángos, ami kívül úgy ropog, ahogy azt kell. A titkos hozzáfaló a kefir, ami nélkül már nem is készítek lángost. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   15.2.2023

A legjobb lángos, titkos hozzávalóval – ha egyszer kipróbálja, nem bánja meg...

Isteni, puha lángos, ami kívül úgy ropog, ahogy azt kell. A titkos hozzáfaló a kefir, ami nélkül már nem is készítek lángost. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
1 kg
búzafinomliszt
400 ml
langyos víz
400 ml
kefír
1 evőkanál
élesztőpor
1 kávéskanál
kristálycukor
1 kávéskanál
sütéshez
növényi olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt nem futtattam fel, csupán minden hozzávalót alaposan elkevertem. A tésztát lefedtem, nagyjából egy órát kelesztettem. A tészta kétszeresére dagadt.
  2. A tésztát két részre osztottam, ezekből golyót formáztam, ismét lefedtem, 15 percig pihentettem.
  3. Minden tésztagolyóból kisebb adag tésztákat szakítottam ki, ezekből formáztam meg a lángosokat. Mindkét oldalát forró olajban aranyszínűre sütöttem.
Sdílet na Facebooku
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása