TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek A legjobb levegős diós kiflik
A legjobb levegős diós kiflik
Recept A legjobb levegős diós kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A receptet barátnőmtől kaptam, aki szinte mindig elkészíti ezeket a kifliket. Fantasztikusak! Persze ki kell tapasztalni, mennyi tésztát érdemes rakni a formákba, érdemes akár egy kör „elősütést” végezni, de megéri! A tészta felét kókuszreszelékkel, a másik felét pedig akár dióval is készíthetjük. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   18.12.2020

A legjobb levegős diós kiflik

A receptet barátnőmtől kaptam, aki szinte mindig elkészíti ezeket a kifliket. Fantasztikusak! Persze ki kell tapasztalni, mennyi tésztát érdemes rakni a formákba, érdemes akár egy kör „elősütést” végezni, de megéri! A tészta felét kókuszreszelékkel, a másik felét pedig akár dióval is készíthetjük. Szerző: Lacusin

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
finomliszt
500 g
porcukor
250 g
margarin
250 g
darált dió vagy kókuszreszelék
1 kv. kanál
szódabikarbóna
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A száraz hozzávalókat tálba szórjuk. Hozzáadjuk a puha margarint és tésztává gyúrjuk.
  2. A szilikon formákba beletöltjük a kis tésztaadagokat – jól lenyomkodjuk, illeszkedni kell a formához!
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. A két végét csokiöntetbe márthatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása