A legjobb omlett

Ennek az omlettnek még az igazi ínyencek sem tudnak ellenállni. Bár az elkészítéséhez nem árt egy jó serpenyő és egy kis gyakorlat, de némi gyakorlás után szerintem menni fog az elkészítése. A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, mindenki annyi sonkát, paprikát, sajtot, snidlinget ad hozzá, amennyis csak akar. A majdnem kész omlettet már csak fel kell csavarni. Forrón a legfinomabb.

Hozzáadta:, 24.3.2018
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept A legjobb omlett

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
tojás
tej
sonka
paprika (piros)
snidling
reszelt sajt
vaj
bors

Elkészítés menete

  1. A tojást a tejjel felverjük. Minden tojáshoz 1 evőkanál tejet adunk. Sózzuk és borsozzuk, majd 2/3-át forró serpenyőbe öntjük (amin egy kevés vajat is felolvasztottunk).
  2. A tetejére rászórjuk az apróra kockázott paprikát, sonkát, snidlinget, erre szórjuk rá a reszelt sajtot.
  3. Miután az alsó tojásos réteg már majdnem megsült, ráöntjük a maradék felvert tojást.
  4. Amikor már majdnem kész, egy fakanál segítségével felcsavarjuk, ezt követően tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk