A legjobb pudingos képviselőfánk

Először barátnőmnél ettem ezt az isteni süteményt, és pár napra rá én is kipróbáltam. Hihetetlenül finom, a vaníliás töltelék mellett pedig csokoládésat és kókuszosat is készítettem. Tényleg igaz, a legjobb pudingos képviselőfánk, amit valaha ettem.

Hozzáadta:, 12.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept A legjobb pudingos képviselőfánk

Hozzávalók

Tésztához:
250 mltej
200 mlolaj
3 dbtojás sárgája
400 gbúza finomliszt
10 ev. kanálcukor
csipet só
20 gélesztő
Krémhez:
3 csomagDr.Oetker vaníliapuding (vagy más, ami otthon van)
750 mltej
3 csomagvaníliacukor
5-6 ev. kanálcukor
180 gvaj
Továbbá szükségünk lesz:
tojásra a bekenéshez
porcukorra a beszóráshoz

Elkészítés menete

  1. A 2 kanál cukorból, tejből és élesztőből elkészítjük a kovászt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, csipet sót, cukrot, tojások sárgáját, tejet, olajat, végül a kovászt. A tésztát simára gyúrjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük – legalább kétszeresére kell dagadnia.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a pudingot. Miután kihűlt, kikeverjük a vajjal, és hűtőbe tesszük.
  3. A megkelt tésztából kb. 20 cm hosszú és 1 cm átmérőjű hengereket formázunk. Félbe hajtjuk őket, ezzel 2 hengerünk lesz egymás mellett, és ezeket az egymás melletti hengereket kezdjük el  fonni, a végét pedig a forma alá gyűrjük (Lehetőleg a tésztából 1 hosszú „kígyót” gyúrjunk, amit aztán 20 cm hosszú részekre vágunk. Ezt követően a hengereket félbe hajtjuk, és felcsavarjuk).Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. Az elkészült formákat tepsire rakjuk, megkelesztjük, bekenjük a felvert tojással és 200 °C-on 15 percig sütjük.
  5. Ha a fánkok kihűltek, félbe vágjuk őket, megtöltjük a töltelékkel, a tetejét pedig porcukorral megszórjuk. Ebből az adagból 16 db 10 cm hosszú fánk jön ki.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról