A legjobb répás-diós kuglóf

Recept A legjobb répás-diós kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok

KÜLDÖTT KÉPEK

Réges régi recept, de amilyen öreg, annyira finom! Nem csodálom, hogy nagyik, dédik, ükmamák ezt annyit készítették. Akkor még a diós is olcsóbb volt és könnyebben elérhető, főleg faluhelyen. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

80 gvaj
115 gkristálycukor
3 dbtojás
1,5 dcltej
60 gdarált dió
300 greszelt répa
200 gbúzafinomliszt
2 kv. kanálsütőpor
2 csipetszódabikarbóna
2 kv. kanálőrölt fahéj
Citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a tej, majd a kis lyukú reszelőn lereszelt répa.
  2. A sütőport, szódabikarbónát és dahéjat belekeverjük a lisztbe. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először a lisztet keverjük bele a tojássárgás keverékbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Reszelt citromhéjjal tovább ízesíthetjük.
  3. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük, elegyengetjük.
  4. 180 fokos sütőben egy órát sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás