TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok A legjobb répás-diós kuglóf
A legjobb répás-diós kuglóf
Recept A legjobb répás-diós kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Réges régi recept, de amilyen öreg, annyira finom! Nem csodálom, hogy nagyik, dédik, ükmamák ezt annyit készítették. Akkor még a diós is olcsóbb volt és könnyebben elérhető, főleg faluhelyen. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   25.9.2021

A legjobb répás-diós kuglóf

Réges régi recept, de amilyen öreg, annyira finom! Nem csodálom, hogy nagyik, dédik, ükmamák ezt annyit készítették. Akkor még a diós is olcsóbb volt és könnyebben elérhető, főleg faluhelyen. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
80 g
vaj
115 g
kristálycukor
3 db
tojás
1,5 dcl
tej
60 g
darált dió
300 g
reszelt répa
200 g
búzafinomliszt
2 kv. kanál
sütőpor
2 csipet
szódabikarbóna
2 kv. kanál
őrölt fahéj
Citrom reszelt héja
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A puha vajat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a tej, majd a kis lyukú reszelőn lereszelt répa.
  2. A sütőport, szódabikarbónát és dahéjat belekeverjük a lisztbe. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először a lisztet keverjük bele a tojássárgás keverékbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Reszelt citromhéjjal tovább ízesíthetjük.
  3. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük, elegyengetjük.
  4. 180 fokos sütőben egy órát sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása