TopReceptek.hu Péksütemények A legjobb teljes kiőrlésű házi szendvicskenyér. Ennél jobbat kevesebbet ettem.
A legjobb teljes kiőrlésű házi szendvicskenyér. Ennél jobbat kevesebbet ettem.
Recept A legjobb teljes kiőrlésű házi szendvicskenyér. Ennél jobbat kevesebbet ettem.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.5.2023

A legjobb teljes kiőrlésű házi szendvicskenyér. Ennél jobbat kevesebbet ettem.

Szerintem nincs is jobb az otthon készített ételnél. Persze ez kihívást is tud okozni, de néha érdemes nekivágni. A teljes kiőrlésű szendvicskenyér is többször készült már, és szerencsére sikerült kitalálni a tökéletes receptet.

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
200 g
teljes kiőrlésű búzafinomliszt
125 ml
víz
125 ml
tej
1 kávéskanál
1 evőkanál
kristálycukor
50 g
puha vaj
1/2 csomag
élesztő
1 db
tojás kenéshez
ízlés szerint
szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kanál cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. Az élesztőt elkeverjük a liszttel, vízzel, puha vajjal, sóval. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. Két szendvicskenyeret formázunk meg, ezeket felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, bevagdossuk. A kenyereket további 15-20 percig pihentetjük.
  4. 200 fokos sütőben további 20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása