A legjobb tepsiben sült karfiol

A karfiol fantasztikus zöldség, és nemcsak levesben vagy kirántva finom. Én a klasszikus elkészítési módtól eltekintettem, és hozzáláttam a legjobb tepsiben sült karfiol elkészítéséhez. A panírozáson nem sokat változtattam, csupán a lisztet hagytam el, a zsemlyemorzsát pedig sajttal, fokhagymával, sóval, borssal és őrölt pirospaprikával fűszereztem. Itt mindenki saját ízlése szerint járhat el, és currys fűszerkeverékkel is fantasztikus. A panírozás előtt a karfiolt sós vízben félpuhára főztem, majd a bepanírozott karfiolt egy kevés olajjal meglocsoltam, és forró sütőben aranyszínűre sütöttem.

Hozzáadta:, 27.6.2017
Kategória: Főételek
A legjobb tepsiben sült karfiol

Hozzávalók

1 dbkisebb fej karfiol
2/3 bögrezsemlyemorzsa
1/2 bögrereszelt sajt
2 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
2 dbtojás
ízlés szerint só és bors
szükség szerint olaj

Elkészítés menete

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és klasszikus módon sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és lecsepegtetjük.
  2. Egy nagyobb tálban a zsemlyemorzsát a reszelt sajttal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és őrölt pirospaprikával elkeverjük. A tojást felverjük.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  4. A karfiolt beleforgatjuk a felvert tojásba, majd az ízesített zsemlemorzsás keverékbe. Az így bepanírozott karfiolt rátesszük a tepsire, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép aranybarna.
  5. Én sütés előtt még kevés olajjal meglocsoltam a panírozott karfiolt, de ez a lépés elhagyható.
  6. Köretnek vajas-petrezselymes főtt burgonya javallott.