A mézeskalácsok a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen édességei. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy ezeket a kis süteményeket szépen feldíszítjük. Hogy a díszítés tökéletes legyen, nagyon sok függ magától az öntettől is, annak állagától, minőségétől. A díszítéshez két típusú öntetet használtunk: egy sűrűbbet, amivel a kontúrokat formázzuk meg, és egy hígabbat, amivel a felületeket töltjük ki.
A mézeskalácsok a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen édességei. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy ezeket a kis süteményeket szépen feldíszítjük. Hogy a díszítés tökéletes legyen, nagyon sok függ magától az öntettől is, annak állagától, minőségétől. A díszítéshez két típusú öntetet használtunk: egy sűrűbbet, amivel a kontúrokat formázzuk meg, és egy hígabbat, amivel a felületeket töltjük ki.
Hogy könnyebb legyen dönteni, melyik öntetet is válasszuk, érdemes eldönteni, mire is szeretnénk használni:
--> A hígabb öntetet többnyire mintázatok kitöltésére szolgált.
--> A sűrűbb öntetet a mintázatok, kis keretek megformázásához használjuk.
Akkor neki is láthatunk az elkészítéséhez. A lépések egyszerűek, de nagyon fontosak.
TIPP:
-> Az öntetet érdemes kisebb adagokban több süteményes zsákba tölteni, és amíg nem használjuk, hűtőszekrénybe tenni. Fokozatosan vesszük ki a zsákokat a hűtőszekrényből, amikor éppen szükség van rájuk. Ha kint hagyjuk, akkor megsárgulhat, az állaga is változhat, és nehezebb lesz vele dolgozni.
-> Az öntetet érdemes még aznap felhasználni, amikor elkészítettük. A tojásfehérjének az állaga napról napra változik, így előfordulhat, hogy másnap már nem lesz vele könnyű dolgozni, és készíteni kell egy újabb adagot.
-> Ha az öntete hűtőszekrénybe tesszük és le is fedjük, akkor akár 2-3 napot is kibír. Az állaga ilyenkor is változhat, elfolyósodhat, ilyenkor egy kevés cukorral tudunk rajta javítani.
-> A díszítéshez a kezünket érdemes megtámasztani, és 70 ° - 90 ° szögben érdemes az öntetet felvinni.
-> Ügyeljünk arra is, hogy a díszítő feje ne érjen hozzá a tésztához, inkább valahogy a „magasból” vigyük fel az öntetet. Ellenkező esetben szétnyomhatjuk, és nem lesznek a csíkok olyan szépek és kerek formájúak, ahogy azt elképzeltük.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak