TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév A legjobb török pia receptje. Sütés közben tökéletesen felfújódik.
A legjobb török pia receptje. Sütés közben tökéletesen felfújódik.
A legjobb török pia receptje. Sütés közben tökéletesen felfújódik.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.7.2023

A legjobb török pia receptje. Sütés közben tökéletesen felfújódik.

Elkészíteni egyszerű, megenni pedig öröm. Csupán néhány hozzávaló, egy kis kézügyesség, és már kész is ez a jó kis pita, amit aztán azzal töltünk, amivel csak szeretnénk. Kedvencem a pirított csirkehús, fokhagymás szósz, sok saláta, na meg az elengedhetetlen sajt. Szerző: Karambola

55 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml)

1 bögre
tej
1/2 bögre
víz
1/2 bögre
natúr joghurt
1/2 kocka
élesztő
1 evőkanál
kristálycukor
1 kávéskanál
2 evőkanál
olaj
5 bögre
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat tálba tesszük, sima állagú tésztává dolgozzuk. Nem kell hozzá külön felfuttatni az élesztőt, csak beledolgozni a tésztába. A kapott tésztát lefedjük, 40 percig kelesztjük.
  2. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk ki, ezeket a kis darabokat pedig kb. 1 cm vastagra lapítjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük – sütés közben figyeljük.
  5. Amikor elkészült, kezdetét veheti a legjobb rész, a töltés.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása