TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok A legjobb túrós kuglóf
A legjobb túrós kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   3.9.2016

A legjobb túrós kuglóf

A túrós kuglófot a család imádni fogja. Apraja és nagyja egyaránt. A túrótól olyan omlós és nedves marad a tésztája, hogy lehetetlen neki ellenálni. Egy kis porcukorral még kívánatosabbá tehetjük.

15 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tésztához

3 db
tojás
150 g
kristálycukor
60 ml
olaj
100 ml
tej
300 g
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kakaópor
1 csomag
sütőpor

Túrós töltelékhez

500 g
krémesre kevert túró vagy ricotta
4 ev. kanál
cukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
vanília puding
100 ml
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  2. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az olajat és a tejet. A lisztet, kakaót és sütőport összekeverjük, és állandó kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához, úgy, hogy csomómentes legyen.
  3. A kuglófformát zsírral kikenjük és egységesen beszórjuk liszttel. Beleöntjük a tészta harmadát, majd a tésztára kanalazzuk a töltelék felét. Ezután újabb réteg tésztát töltünk rá és ismét a töltelék következik, végül a maradék tészta. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, és a kuglófot 10 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 160 °C-ra, és készre sütjük a kuglófot.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept