A legjobb túrós kuglóf

Recept A legjobb túrós kuglóf
KÜLDÖTT KÉPEK

A túrós kuglófot a család imádni fogja. Apraja és nagyja egyaránt. A túrótól olyan omlós és nedves marad a tésztája, hogy lehetetlen neki ellenálni. Egy kis porcukorral még kívánatosabbá tehetjük.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához

3 dbtojás
150 g kristálycukor
60 mlolaj
100 mltej
300 gbúzafinomliszt
2 ev. kanálkakaópor
1 csomagsütőpor

Túrós töltelékhez

500 gkrémesre kevert túró vagy ricotta
4 ev. kanálcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvanília puding
100 mltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  2. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az olajat és a tejet. A lisztet, kakaót és sütőport összekeverjük, és állandó kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához, úgy, hogy csomómentes legyen.
  3. A kuglófformát zsírral kikenjük és egységesen beszórjuk liszttel. Beleöntjük a tészta harmadát, majd a tésztára kanalazzuk a töltelék felét. Ezután újabb réteg tésztát töltünk rá és ismét a töltelék következik, végül a maradék tészta. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, és a kuglófot 10 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 160 °C-ra, és készre sütjük a kuglófot.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás