TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli A legjobb, zsiradék nélküli gyors kifli – nagymama régi receptje
A legjobb, zsiradék nélküli gyors kifli – nagymama régi receptje
A legjobb, zsiradék nélküli gyors kifli – nagymama régi receptje
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nincs is jobb a házi péksüteménynél. Az az illat, ami a konyhában és a házban terjeng, örömet csal az arcokra. Sokszor készítem, a család pedig kifejezetten követeli tőlem. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   9.3.2023

A legjobb, zsiradék nélküli gyors kifli – nagymama régi receptje

Nincs is jobb a házi péksüteménynél. Az az illat, ami a konyhában és a házban terjeng, örömet csal az arcokra. Sokszor készítem, a család pedig kifejezetten követeli tőlem. Szerző: Jaja

55 perc
Elkészítés
18 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
2 kávéskanál
20 g
friss élesztő
1 evőkanál (púpos)
tejföl
200 ml
tej
100 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
18 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést formázunk. Ebbe szórjuk a sót, belekanalazzuk a tejfölt, hozzáöntjük a langyos tejet és vizet, majd ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Kezünkkel sima állagú tésztává dolgozzuk, legalább egy órát kelesztjük. Amikor már duplájára kelt, 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből golyót formázunk. A golyókat még további 10 percig pihentetjük, de már letakarva.
  3. A megkelt golyókat kinyújtjuk, háromszög alakúra formázzuk, majd a szélesebb végétől kezdve felcsavarjuk és megformázzuk a kiflit.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tészta végével lefelé – így nem fog szétjönni sütés közben.
  5. 220 fokosra melegítjük a sütőt, az aljára egy öregebb tepsit teszünk.
  6. A tésztákat vízzel megkenjük, tepsibe tesszük. A tepsi alján lévő tepsibe vizet öntünk – így pára keletkezik. A sütő ajtaját rögtön becsukjuk, igyekezzünk gyorsan dolgozni.
  7. 13 percig sütjük, majd a hőfokot 200 fokra csökkentjük, további 5 percig sütjük.
  8. Miután megsült, a felszínét sós vízzel megkenjük, esetleg sóval megszórjuk, vagy csak hideg vízzel kenjük meg...
Sdílet na Facebooku
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása