TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús A tökéletes csirke Sztroganoff-módra receptje, mintha séf készítette volna
A tökéletes csirke Sztroganoff-módra receptje, mintha séf készítette volna
A tökéletes csirke Sztroganoff-módra receptje, mintha séf készítette volna
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.2.2023

A tökéletes csirke Sztroganoff-módra receptje, mintha séf készítette volna

Az egyik kedvenc csirkés receptem. A férjem és gyerekek is imádják.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
csirkecomb filé
250 g
csiperke
200 g
tejföl
250 ml
alaplé (vagy víz)
2 db
vöröshagyma
2-3 db
csemegeuborka
2 evőkanál
paradicsompüré
2 gerezd
fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkehúst csíkozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és uborkát, a szeletekre vágott gombát. Olajat hevítünk, a hagymát üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár percig pirítjuk. Rákerül a gomba és az uborka is, majd a csirkehúst szórjuk rá. A csirkét aranyszínűre porítjuk. Alaplével felöntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Kb. 10 percig főzzük. Ízlés szerint még fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesíthetjük. Rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása