A tökéletes tortakorpusz Renytől

Mindig csodáltam a képeken látható tökéletes tortákat, és mindig úgy voltam vele, hogy szép és jó, de én nem vagyok született cukrász, és nekem biztos nem sikerül. Aztán rátaláltam egy végtelenül egyszerű receptre, kipróbáltam, és láss csodát, sikerült! Számomra ez a tökéletes tortakorpusz: lágy, puha, levegős, szép magas, akárhogy is fejezem be, a végeredmény már rossz nem lehet. Diótorta esetében a lisztet és a darált diót 3:1 arányban adom hozzá.

Hozzáadta:, 17.3.2017
Kategória: Torták
A tökéletes tortakorpusz Renytől

Hozzávalók

6 dbtojás
250 gkristálycukor
6 ev. kanálolaj
csipet só
240 grétesliszt

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Én kézi robotgépet használtam, és addig dolgoztam, amíg a tojáshab meg nem állt az ujjamon, és akkor sem esett le, mikor az ujjamat felfelé fordítottam.
  2. Ezután beledolgozzuk az olajat, a tojások sárgáját. A kézi robotgép fokozatát itt már kisebbre vettem, a legvégén pedig egy süteményes lapáttal óvatosan beledolgoztam a lisztet. Ha diós tésztát szeretnénk, akkor 180 g lisztet és 60 g darált diót használjunk.
  3. Ha betartjátok ezeket a pontokat, akkor szinte biztos, hogy a korpusz tökéletes lesz.
  4. A tortát 180 fokon 45 percig sütjük, 24 cm átmérőjű tortaformában. A tortaformát olajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk. Miután a torta megsült, 10 percig pihentetjük, ezután kivesszük a formából. A korpusz puha és levegős, szinte bármilyen torta elkészítésére alkalmas.