TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap A tökéletes tortakorpusz Renytől
A tökéletes tortakorpusz Renytől
Recept A tökéletes tortakorpusz Renytől
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.3.2017

A tökéletes tortakorpusz Renytől

Mindig csodáltam a képeken látható tökéletes tortákat, és mindig úgy voltam vele, hogy szép és jó, de én nem vagyok született cukrász, és nekem biztos nem sikerül. Aztán rátaláltam egy végtelenül egyszerű receptre, kipróbáltam, és láss csodát, sikerült! Számomra ez a tökéletes tortakorpusz: lágy, puha, levegős, szép magas, akárhogy is fejezem be, a végeredmény már rossz nem lehet. Diótorta esetében a lisztet és a darált diót 3:1 arányban adom hozzá.

Alapanyagok
6 db
tojás
250 g
kristálycukor
6 ev. kanál
olaj
csipet só
240 g
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Én kézi robotgépet használtam, és addig dolgoztam, amíg a tojáshab meg nem állt az ujjamon, és akkor sem esett le, mikor az ujjamat felfelé fordítottam.
  2. Ezután beledolgozzuk az olajat, a tojások sárgáját. A kézi robotgép fokozatát itt már kisebbre vettem, a legvégén pedig egy süteményes lapáttal óvatosan beledolgoztam a lisztet. Ha diós tésztát szeretnénk, akkor 180 g lisztet és 60 g darált diót használjunk.
  3. Ha betartjátok ezeket a pontokat, akkor szinte biztos, hogy a korpusz tökéletes lesz.
  4. A tortát 180 fokon 45 percig sütjük, 24 cm átmérőjű tortaformában. A tortaformát olajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk. Miután a torta megsült, 10 percig pihentetjük, ezután kivesszük a formából. A korpusz puha és levegős, szinte bármilyen torta elkészítésére alkalmas.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása