Áfonya befőtt – ahogy mamám készíti

Recept Áfonya befőtt – ahogy mamám készíti

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Lekvárok, befőttek, Áfonya, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ehhez a mennyiséghez bizony 8 kg áfonyát használtam fel, ami nem kevés munkát jelentett. Összesen 48 üveggel tudtam eltenni, de megérte a fáradozást!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Lekvárok, befőttek, Áfonya, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Szirup:

1 l vízhez 1/2 kg kristálycukor
Áfonya

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, edénybe tesszük.
  2. Megfőzzük a szirupot: 1 l vízhez 0.5 kg cukrot adunk, felfőzzük, kihűtjük, majd ezzel a kihűlt sziruppal töltjük fel az üvegeket.
  3. Lefedjük, a lefedett üvegeket nagyobb edénybe tesszük, majd elkezdjük melegíteni. Ha a víz már elkezdett forrni, akkor a tüzet lekapcsoljuk, az üvegeket kivesszük és fejjel lefelé fordítjuk. 5 percet pihentetjük, visszafordítjuk, kendővel lefedjük és teljesen kihűtjük.
  4. Amikor kihűlt, kamrába pakolhatjuk, kedvünkre díszíthetjük, jelölhetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás