Áfonyalekvár

Az áfonyalekvár savanykás-édes íze kiválóan illik nemcsak desszertekhez és süteményekhez, hanem vadhúshoz és camambert sajthoz is. Az igaz, hogy nem a legolcsóbb gyümölcs, de ha hozzájutunk, akkor tényleg isteni lekvár készíthető belőle. Nincs is annál egyszerűbb vacsora, mint egy nagy szelet vajaskenyér jó sok áfonyalekvárral és kakaóval. Elég csak rágondolni, és már össze is fut a nyál a számban. Vagy az isteni áfonyalekváros palacsinta, porcukorral megszórva…

Hozzáadta:, 17.2.2017
Kategória: Lekvárok, befőttek
Recept Áfonyalekvár

Hozzávalók

2 kgáfonya
1 kgkristálycukor

Elkészítés menete

  1. Az áfonyát megmossuk és egy edénybe tesszük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. Az áfonyát az edényben szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot és forrástól számítva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez 45-50 perc, lassú lángon. Én az áfonyalekvárt miután megfőtt, leturmixoltam, majd kis lyukú reszelőn átpasszíroztam.
  3. A lekvárt tiszta üvegbe kanalazzuk, rácsavarjuk a tetejét, majd fejjel lefelé fordítjuk és kihűtjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. A lekvár tartósítószermentesen készül, és biztos eszünkbe juttatja a nyarat!

Bogom: ღ Vaření a pečení s radostí ღ