TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Édesek Áfonyalekvár
Áfonyalekvár
Recept Áfonyalekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   17.2.2017

Áfonyalekvár

Az áfonyalekvár savanykás-édes íze kiválóan illik nemcsak desszertekhez és süteményekhez, hanem vadhúshoz és camambert sajthoz is. Az igaz, hogy nem a legolcsóbb gyümölcs, de ha hozzájutunk, akkor tényleg isteni lekvár készíthető belőle. Nincs is annál egyszerűbb vacsora, mint egy nagy szelet vajaskenyér jó sok áfonyalekvárral és kakaóval. Elég csak rágondolni, és már össze is fut a nyál a számban. Vagy az isteni áfonyalekváros palacsinta, porcukorral megszórva…

Alapanyagok
2 kg
áfonya
1 kg
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az áfonyát megmossuk és egy edénybe tesszük.
  2. Az áfonyát az edényben szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot és forrástól számítva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez 45-50 perc, lassú lángon. Én az áfonyalekvárt miután megfőtt, leturmixoltam, majd kis lyukú reszelőn átpasszíroztam.
  3. A lekvárt tiszta üvegbe kanalazzuk, rácsavarjuk a tetejét, majd fejjel lefelé fordítjuk és kihűtjük.
  4. A lekvár tartósítószermentesen készül, és biztos eszünkbe juttatja a nyarat!

Bogom: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása