Áfonyás bögrés sütemény
Imádom a bögrés süteményeket és a gyümölcsöt sem vetem meg. Adta is magát a dolog, amikor áfonyához jutottam, hogy elkészítsem az áfonyás bögrés süteményt. A tészta nagyjából 10 perc alatt elkészíthető, amit megszórunk a gyümölccsel, majd 20 perc alatt készre sütjük. Nem nehéz elkészíteni, nagyon gyors recept, a végeredmény pedig ellenállhatatlan! A hozzávalók kiméréséhez 350 ml-es bögrét használtam! Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögre = 350 ml!!!
2 bögrerétesliszt
1 bögrelangyos tej
1 bögreporcukor
1 csomagsütőpor
1/2 bögreolaj
4 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1 láfonya
csipet só
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, újra felverjük, majd felváltva beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
- A vaníliacukrot a tojásfehérjével és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, megszórjuk az áfonyával és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- Friss áfonyát vagy lecsepegtetett befőttet is használhatunk, akár a keveréküket is.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS