Áfonyás-joghurtos torta

A nagy melegben, nyáron, vagy akár egy fárasztó nap után nagyon jól tud esni egy szelet frissí-tő, hidegen tálalt sütemény. Főleg akkor, ha kellen gyümölcsös, lágy, selymes. Az áfonyás-joghurtos tortában ezek a tulajdonságok egyesülnek. A puha tészta egyik alapanyaga a natúr joghurt, míg a feltétbe friss áfonya és jó sok áfonyás joghurt kerül. Miután a torta elkészült, pár órára hűtőszekrénybe kell tenni, de megéri kivárni! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 12.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Áfonyás-joghurtos torta

Hozzávalók

Tészta:
2 dbtojás
100 gkristálycukor
100 mlnatúr joghurt
150 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 kv. kanálsütőpor
25 mlolaj
Tetejére:
800 mláfonyás joghurt
50 gporcukor
20 gzselatin
50 mltej
1 bögreáfonya
díszítőelemek

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, az olajat, majd alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt.
  2. A tésztát kivajazott kör alakú sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint. Amikor a zselatin már megszívta magát, elkezdjük melegíteni és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról és kihűtjük.
  4. A már kellően kihűlt zselatinos tejhez hozzáadjuk a joghurttal elkevert cukrot, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az áfonyát.
  5. A joghurtos krémet rákenjük kihűlt tésztára, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután a joghurtos krém megkötött, a tortát kivesszük a formából és kedvünkre díszítjük.