Áfonyás kelt gombóc

Hozzáadta: TopPetra, 6.8.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Édes főételek, Gombócok, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Az áfonyás kelt gombóc biztosan a család kedvence lesz, hiszen az áfonya és a túró igazán ellenállhatatlanná teszi.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.8.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Édes főételek, Gombócok, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
400 grétesliszt
½ csomagélesztő
1 kv. kanálcukor
1 kv. kanálsó
200 mltej
1 dbtojás
Töltelékhez:
300 gáfonya (ízlés szerint más gyümölcs)
Befejezéshez:
200 gtúró
ízlés szerint porcukor
olvasztott vaj
- A gombócokat gőzben 10 perc alatt készre főzzük. Miután a gombócok megfőttek, egy villával kis nyílást szakítunk a gombócon, ezzel a felesleges pára elpárolog a gombócból és nem keményedik meg.
- A gombócokat egy tányéra tesszük, megszórjuk túróval, porcukorral, végül leöntjük az olvasztott vajjal.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS