Áfonyás kelt gombóc

Recept Áfonyás kelt gombóc
KÜLDÖTT KÉPEK

Az áfonyás kelt gombóc biztosan a család kedvence lesz, hiszen az áfonya és a túró igazán ellenállhatatlanná teszi.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

400 grétesliszt
½ csomagélesztő
1 kv. kanálcukor
1 kv. kanál
200 mltej
1 dbtojás

Töltelékhez:

300 gáfonya (ízlés szerint más gyümölcs)

Befejezéshez:

200 gtúró
ízlés szerint porcukor
olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. A kész kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval és sima, nyúlós tésztává gyúrjuk. A kész tésztát konyharuhával lefedjük és meleg helyen körülbelül 45 percet pihentetjük.
  2. A megkelt tésztából kis golyókat formázunk, körülbelül akkorákat, hogy tenyerünkben elférjen. Mindegyik kis adagot kör alakúra gyúrjuk, a közepére helyezzük a gyümölcsöt és becsomagoljuk úgy, hogy kis gombócokat kapjuk.
  3. A gombócokat gőzben 10 perc alatt készre főzzük. Miután a gombócok megfőttek, egy villával kis nyílást szakítunk a gombócon, ezzel a felesleges pára elpárolog a gombócból és nem keményedik meg.
  4. A gombócokat egy tányéra tesszük, megszórjuk túróval, porcukorral, végül leöntjük az olvasztott vajjal.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás