Áfonyás kelt kalács morzsával

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Áfonya, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Lágy, édes, fantasztikus! Az egyik legjobb kelt tészta, amit valaha készítettem. A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, nem szakad. Szerző: Reny Naty A.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Áfonya, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 gbúzafinomliszt
4 dbtojássárga
12 evőkanálkristálycukor
csipetsó
200 mlolaj
250 mltej
Fél kockaélesztő
Szükségünk lesz még:
Áfonya
Cukor
Morzsa (egyenlő arányban):
Vaj
Cukor
Liszt
- A tejet, 2 kanál cukrot, morzsolt élesztőt elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, tésztává dolgozzuk, lefedjük és egy órát kelesztjük.
- A tésztát kinyújtjuk, a korongokat kiszaggatjuk. Az áfonyát a cukorral elkeverjük, rászórjuk a korongok tetejére.
- Erre kerül az édes morzsa: vaj, liszt, cukor keveréke, egyenlő arányban.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Borůvkové kynuté koláče s drobenkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čučoriedkové kysnuté koláče s posýpkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Heidelbeer-Kolatschen mit Streuseln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS