Áfonyás kelt kalács morzsával

Recept Áfonyás kelt kalács morzsával

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Áfonya, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy, édes, fantasztikus! Az egyik legjobb kelt tészta, amit valaha készítettem. A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, nem szakad. Szerző: Reny Naty A.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Áfonya, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
4 dbtojássárga
12 evőkanálkristálycukor
csipet
200 mlolaj
250 mltej
Fél kockaélesztő

Szükségünk lesz még:

Áfonya
Cukor

Morzsa (egyenlő arányban):

Vaj
Cukor
Liszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet, 2 kanál cukrot, morzsolt élesztőt elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, tésztává dolgozzuk, lefedjük és egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, a korongokat kiszaggatjuk. Az áfonyát a cukorral elkeverjük, rászórjuk a korongok tetejére.
  4. Erre kerül az édes morzsa: vaj, liszt, cukor keveréke, egyenlő arányban.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás