TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Áfonya Áfonyás kelt kalács morzsával
Áfonyás kelt kalács morzsával
Recept Áfonyás kelt kalács morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.8.2021

Áfonyás kelt kalács morzsával

Lágy, édes, fantasztikus! Az egyik legjobb kelt tészta, amit valaha készítettem. A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, nem szakad. Szerző: Reny Naty A.

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
4 db
tojássárga
12 evőkanál
kristálycukor
csipet
200 ml
olaj
250 ml
tej
Fél kocka
élesztő

Szükségünk lesz még:

Áfonya
Cukor

Morzsa (egyenlő arányban):

Vaj
Cukor
Liszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet, 2 kanál cukrot, morzsolt élesztőt elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, tésztává dolgozzuk, lefedjük és egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, a korongokat kiszaggatjuk. Az áfonyát a cukorral elkeverjük, rászórjuk a korongok tetejére.
  4. Erre kerül az édes morzsa: vaj, liszt, cukor keveréke, egyenlő arányban.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása