TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Áfonyás knédli puszedlivel
Áfonyás knédli puszedlivel
Recept Áfonyás knédli puszedlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyerekeim imádják. Gyakorlatilag gőzgombóc gyümölccsel töltve, a tetején reszelt puszedlivel és porcukorral. Szerző: Jana Podolák Burkart

TopPetra TopPetra    ·   3.3.2024

Áfonyás knédli puszedlivel

A gyerekeim imádják. Gyakorlatilag gőzgombóc gyümölccsel töltve, a tetején reszelt puszedlivel és porcukorral. Szerző: Jana Podolák Burkart

75 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
250 ml
langyos tej
2 db
tojássárga
1/2 kocka
élesztő
1 kávéskanál
kristálycukor
1/2 kávéskanál
2 evőkanál
olaj

Töltéshez:

ízlés szerint
áfonya

Szóráshoz:

ízlés szerint
porcukor
ízlés szerint
reszelt puszedli
Recept elkészítése
Nyomtatás
75 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt a tejben és egy kanál cukorral felfuttatjuk, a tészta többi hozzávalójával tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát lefedjük, 40 percig kelesztjük. Kelesztést követően 1 cm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, ezeket áfonyával töltjük, majd az áfonyát a tésztával becsomagoljuk.
  3. További 20 percig kelesztjük.
  4. Forrásban lévő vízben 7 percig főzzük, tűvel kibökjük, olajjal megkenjük.
  5. Reszelt puszedlivel és porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása