Áfonyás sajttorta tejcsokis öntettel

Recept Áfonyás sajttorta tejcsokis öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

A sajttorta a kedvencem. Ez pedig különösen igaz, ha a gyümölcs mellett csoki is van benne vagy rajta.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz

200 gvajas keksz
100 gvaj

Krém

500 glágy túró
250 gmascarpone
200 gtejföl
2 dbtojás
2 evőkanálbúzafinomliszt
120 gporcukor
150 gfagyasztott áfonya
20gvaníliacukor

Öntet

100 gtejcsokoládé
50 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet leturmixoljuk, hozzáadjuk a puha vajat, majd ezzel is turmixoljuk. Kör alakú, sütőpapírral kibélelt torta sütőforma aljára tesszük (24 cm átmérőjű). Lenyomkodjuk, de 1 cm magasan az oldalára is teszünk a vajas kekszből. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  2. A túrót, mascarponét, tejfölt elkeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül belekeverjük a lisztet és cukrot is.
  3. Az áfonyát kiolvasztjuk, vaníliacukorral együtt leturmixoljuk. Hozzáadjuk a túrós krémhez. A krémet rákenjük a kekszes alapra, 155 fokos sütőben további 50 percig sütjük. Sütés közben a tepsi aljára egy bögre vizet is teszünk.
  4. Sütés után úgy tűnhet, hogy a széle aranyszínű, a közepe pedig még szinte nyers, de ez nem gond, a hűtőben szépen a krém is megköt. Sütés után a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, a tortát pedig 30 percig a sütőben pihentetjük.
  5. A tejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokit és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ezzel locsoljuk meg a torta tetejét. Hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás