Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel

Recept Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Tavasszal és nyáron nagyon kedveltek a gyümölcsös szeletek. Az áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel fanyar ízének és színvilágának köszönhetően is tökéletes választás. Szerencsére a fagyasztóban még maradt áfonya, így nem volt kérdés, hogy ezt használom fel. Egy jó nagy zacskónyit használtam a süteményhez. Sajnos a hozzáadott víz pontos mennyiségét nem tudom meghatározni, szemre csináltam, de szerencsére a 2 csomag zselatinpor pont elég volt. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
20 g porcukor
200 grétesliszt
100 mltej
100 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor

Krém:

1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálkristálycukor
800 mltejföl

Szükségünk lesz még:

áfonyalekvár
fagyasztott áfonya
2 csomagzselatinpor (2x9 g)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
  3. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
  4. Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
  5. A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk a víz mennyiségére, irányadó a csomagoláson szereplő útmutató).
  6. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, a töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük az áfonyás öntetet.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás