Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel

Tavasszal és nyáron nagyon kedveltek a gyümölcsös szeletek. Az áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel fanyar ízének és színvilágának köszönhetően is tökéletes választás. Szerencsére a fagyasztóban még maradt áfonya, így nem volt kérdés, hogy ezt használom fel. Egy jó nagy zacskónyit használtam a süteményhez. Sajnos a hozzáadott víz pontos mennyiségét nem tudom meghatározni, szemre csináltam, de szerencsére a 2 csomag zselatinpor pont elég volt. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 10.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
20 g porcukor
200 grétesliszt
100 mltej
100 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálkristálycukor
800 mltejföl
Szükségünk lesz még:
áfonyalekvár
fagyasztott áfonya
2 csomagzselatinpor (2x9 g)

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
  3. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
  4. Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
  5. A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk a víz mennyiségére, irányadó a csomagoláson szereplő útmutató).
  6. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, a töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük az áfonyás öntetet.