TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
Recept Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Tavasszal és nyáron nagyon kedveltek a gyümölcsös szeletek. Az áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel fanyar ízének és színvilágának köszönhetően is tökéletes választás. Szerencsére a fagyasztóban még maradt áfonya, így nem volt kérdés, hogy ezt használom fel. Egy jó nagy zacskónyit használtam a süteményhez. Sajnos a hozzáadott víz pontos mennyiségét nem tudom meghatározni, szemre csináltam, de szerencsére a 2 csomag zselatinpor pont elég volt. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   10.5.2018

Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel

Tavasszal és nyáron nagyon kedveltek a gyümölcsös szeletek. Az áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel fanyar ízének és színvilágának köszönhetően is tökéletes választás. Szerencsére a fagyasztóban még maradt áfonya, így nem volt kérdés, hogy ezt használom fel. Egy jó nagy zacskónyit használtam a süteményhez. Sajnos a hozzáadott víz pontos mennyiségét nem tudom meghatározni, szemre csináltam, de szerencsére a 2 csomag zselatinpor pont elég volt. Szerző: Marta

50 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
20 g
porcukor
200 g
rétesliszt
100 ml
tej
100 ml
olaj
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

1 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
6 ev. kanál
kristálycukor
800 ml
tejföl

Szükségünk lesz még:

áfonyalekvár
fagyasztott áfonya
2 csomag
zselatinpor (2x9 g)
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
  3. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
  4. Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
  5. A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk a víz mennyiségére, irányadó a csomagoláson szereplő útmutató).
  6. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, a töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük az áfonyás öntetet.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása