Áfonyás szelet nagymamán receptje alapján

Áfonyás szelet nagymamán receptje alapján
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű finomság, ami nagyon gyorsan elkészül, csupán pár hozzávalóból. Érdemes kipróbálni!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Ízlés szerint friss vagy fagyasztottáfonya
300 grétesliszt
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
10 ev. kanállangyos tej
10 ev. kanálolaj
3 dbtojás
1 dbcitrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral sűrű habbá verjük, hozzáadjuk a cukrom reszelt héját. A sütőporral elkevert lisztet átszitáljuk.
  2. Ezután kerül bele felváltva, kis adagokban az olaj, tej és a sütőporral elkevert liszt. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
  3. A kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük a tésztát. A tetejére rászórjuk az áfonyát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ízlés szerint édes morzsával megszórhatjuk a tetejét.

 

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás