Áfonyás tiramisu

Recept Áfonyás tiramisu
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom desszert gyorsan, sütés nélkül. Először azt gondoltam, meggybefőttel készítem, de nem tudtam ellenállni a boltban a gyönyörű áfonyalekvárnak. A desszertbe még került mascarpone és kávés piskóta is, na meg a tetején a kakaót sem hagyhattam ki. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

500 gmascarpone
500 mlhabtejszín
400 gpiskóta
2 kv. kanálinstant kávé (Nescafé)
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálporcukor
áfonyalekvár

Szükség szerint

áfonyabefőtt
2 ev. kanálkukoricakeményítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A habtejszínt a vanília- és porcukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarpone-t, óvatosan beledolgozzuk.
  2. A tepsi alját kávéba mártott piskótával kibéleljük.
  3. A piskótára rákenjük a krém felét, erre pedig az áfonyalekvárt. Ha nincs kéznél áfonyalekvárt, akkor az áfonyabefőttet elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a keményítőt, elkeverjük.
  4. A lekvárra rátesszük a krém másik felét (egy keveset félreteszünk), majd lefedjük az újabb réteg piskótával.
  5. A tetejét krémmel megkenjük, kakaóval megszórjuk, fantáziánk szerint díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás