TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Áfonyatorta sütés nélkül
Áfonyatorta sütés nélkül
Recept Áfonyatorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.8.2018

Áfonyatorta sütés nélkül

Az áfonyatorta sütés nélkül minden ünnepi alkalommal megállja a helyét! Az áfonya fanyarsága, színe, illata tökéletes desszerté varázsolja az édességet! Ha van egy kis konyhai rutinunk, akkor nagyon gyorsan végezni tudunk a munkával, és nem marad más, mint kivárni, amíg a torta szépen lassan lehűl a hűtőszekrényben. A díszítést nem kell túlzásba vinni: egy kevés tejszínhab, pár szem gyönyörű áfonya, 1-2 friss, zöld mentalevél. Szerző: Adkas

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

200 g
keksz
85 g
étcsokoládé
80 g
vaj

Áfonyás réteg:

350 g
áfonya
120 g
kristálycukor
500 g
lágy túró
500 g
görög joghurt
250 ml
habtejszín
36 g
zselatinpor

Díszítéshez:

250 ml
habtejszín
3 ev. kanál
porcukor
áfonya
mentalevél
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tortához 24 cm átmérőjű sütőformát használtam, amit sütőpapírral kibéleltem.
  2. A kekszet porrá törjük, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládést és a felolvasztott vajat. Elkeverjük, majd ezzel az alappal béleljük ki a tortaforma alját. A kekszes alapot kezünkkel lenyomkodjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg a csokoládés-vajas kekszes alap meg nem köt.
  3. A joghurtot a túróval elkeverjük és félre tesszük.
  4. A zselatinport 5 ev. kanál vízzel elkeverjük. Az áfonyát cukorral megszórjuk és kis lángon, folyamatos kevergetés mellet elkezdjük főzni. Addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Amikor a cukor már feloldódott, az áfonyát fakanál segítségével szétnyomkodjuk, és levesszük a tűzről. Ezután leturmixoljuk, átpasszírozzuk.
  5. A vízbe áztatott zselatinport alacsony lángon addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel!
  6. A még meleg, átpasszírozott áfonyából 4-5 evőkanállal kanalazunk a meleg zselatinba, elkeverjük, majd ezt keverjük hozzá az áfonyához. Megvárjuk, míg kihűl, de azért arra is figyelni kell, hogy meg ne kössön.
  7. Az így előkészített áfonyát keverjük hozzá a joghurttal elkevert túróhoz. Jó alaposan eldolgozzuk, végül belekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabot. Ez a massza kerül a tészta tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakát is ott hagyhatjuk.
  8. Tálalás előtt cukros tejszínhabbal, áfonyával, mentalevéllel díszítjük.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása