Áfonyatorta sütés nélkül

Az áfonyatorta sütés nélkül minden ünnepi alkalommal megállja a helyét! Az áfonya fanyarsága, színe, illata tökéletes desszerté varázsolja az édességet! Ha van egy kis konyhai rutinunk, akkor nagyon gyorsan végezni tudunk a munkával, és nem marad más, mint kivárni, amíg a torta szépen lassan lehűl a hűtőszekrényben. A díszítést nem kell túlzásba vinni: egy kevés tejszínhab, pár szem gyönyörű áfonya, 1-2 friss, zöld mentalevél. Szerző: Adkas

Hozzáadta:, 31.8.2018
Kategória: Sütés nélküli receptek, Torták
Előkészítési idő:
Recept Áfonyatorta sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
200 gkeksz
85 gétcsokoládé
80 gvaj
Áfonyás réteg:
350 gáfonya
120 gkristálycukor
500 glágy túró
500 ggörög joghurt
250 mlhabtejszín
36 gzselatinpor
Díszítéshez:
250 mlhabtejszín
3 ev. kanálporcukor
áfonya
mentalevél

Elkészítés menete

  1. A tortához 24 cm átmérőjű sütőformát használtam, amit sütőpapírral kibéleltem.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A kekszet porrá törjük, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládést és a felolvasztott vajat. Elkeverjük, majd ezzel az alappal béleljük ki a tortaforma alját. A kekszes alapot kezünkkel lenyomkodjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg a csokoládés-vajas kekszes alap meg nem köt.
  3. A joghurtot a túróval elkeverjük és félre tesszük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. A zselatinport 5 ev. kanál vízzel elkeverjük. Az áfonyát cukorral megszórjuk és kis lángon, folyamatos kevergetés mellet elkezdjük főzni. Addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Amikor a cukor már feloldódott, az áfonyát fakanál segítségével szétnyomkodjuk, és levesszük a tűzről. Ezután leturmixoljuk, átpasszírozzuk.
  5. A vízbe áztatott zselatinport alacsony lángon addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel!Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  6. A még meleg, átpasszírozott áfonyából 4-5 evőkanállal kanalazunk a meleg zselatinba, elkeverjük, majd ezt keverjük hozzá az áfonyához. Megvárjuk, míg kihűl, de azért arra is figyelni kell, hogy meg ne kössön.
  7. Az így előkészített áfonyát keverjük hozzá a joghurttal elkevert túróhoz. Jó alaposan eldolgozzuk, végül belekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabot. Ez a massza kerül a tészta tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakát is ott hagyhatjuk.
  8. Tálalás előtt cukros tejszínhabbal, áfonyával, mentalevéllel díszítjük.

Blogom: Adkas-tastyfood