TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Aglio e olio spagetti: olasz klasszikus 20 perc alatt
Aglio e olio spagetti: olasz klasszikus 20 perc alatt
Recept Aglio e olio spagetti: olasz klasszikus 20 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.4.2023

Aglio e olio spagetti: olasz klasszikus 20 perc alatt

Az egyik legegyszerűbb tésztaétel, amivel találkoztam. Tészta, olaj, fokhagyma, chilli az alapja, amire ízlés szerint tehetünk még sajtot. Minimalista, mégis nagyon finom és laktató.

20 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 csomag
spagetti tészta
6 gerezd
fokhagyma
1 bögre
reszelt parmezán
½ bögre
olívaolaj
¼ kávéskanál
chilli
¼ bögre
friss, aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Sós vizet forralunk, majd a tésztát a kívánt állagúra főzzük. Én csak 6-7 percig főzöm a tésztát, az „al dente” állagtól kicsit keményebbre.
  2. A fokhagymát felszeleteljük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon megpirítjuk rajta a vékonyra szeletelt fokhagymát és chillit. Kb. 3-5 percig pirítjuk, ezalatt az idő alatt a fokhagyma szépen megpirul.
  3. A tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a pirított fokhagymához. Kb. fél bögre tésztalevet is adunk hozzá. Jól elkeverjük, hogy a kapott mártás szépen körbeölelje a tészta minden részét. Ha túl száraznak tűik, akkor a tészta főzőlevélből még mindig adhatunk hozzá, pl. negyed bögrényit.
  4. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a reszelt parmezánt. Ezek „szabadon válaszható” alapanyagok, elhagyhatók, de ízlés szerint bátran hozzá lehet adni a tésztához.
  6. A többi is rajtunk múlik. Mehet még hozzá bazsalikom, olasz sonka, szardella...
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása