TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Aladár buktája
Aladár buktája
Recept Aladár buktája
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A receptnek az egyszerűségében a varázsa. Nem kell hozzá sok hozzávaló, csak egy egyszerű kelt tészta, na meg a kedvenc töltelékek: szilvalekvár, túró, nutella… Szerintem bárki képes elkészíteni, és amíg a tészta pihen és kel, addig a töltelékeket is előkészíthetjük. Én nagyon szeretem, feleségem pedig egyenesen imádja. A gyerekek sem elégszenek meg 1-2 darabbal, és még forrón kikapkodják a tepsiből.

Aladár    ·   22.7.2017

Aladár buktája

A receptnek az egyszerűségében a varázsa. Nem kell hozzá sok hozzávaló, csak egy egyszerű kelt tészta, na meg a kedvenc töltelékek: szilvalekvár, túró, nutella… Szerintem bárki képes elkészíteni, és amíg a tészta pihen és kel, addig a töltelékeket is előkészíthetjük. Én nagyon szeretem, feleségem pedig egyenesen imádja. A gyerekek sem elégszenek meg 1-2 darabbal, és még forrón kikapkodják a tepsiből.

Alapanyagok

Tészta:

1 db
élesztő
100 g
porcukor
2 db
tojás sárgája
500 g
búzafinomliszt
1/2 csésze
olaj
250 ml
tej
1 kv. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor
darab vaj

Töltelék:

lekvár
nutella
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meleg tejből, sóból, kristálycukorból, élesztőből kovászt készítünk. Miután felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és tésztát gyúrunk. Letakarjuk és meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztából kis golyókat készítünk. Minden egyes kis golyót elkezdünk a közepétől a széléig széthúzni egészen addig, amíg korongokat nem kapunk. A korongokat megtöltjük a töltelékkel, majd ismét golyókat formázunk.
  3. A buktákat olajjal kikent tepsibe tesszük. Még 10 percig kelesztjük, olvasztott vajjal megkenjük, és 175 fokon 20 percig sütjük.
  4. Miután megsült, olvasztott vajjal megkenjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása