Aladár buktája

A receptnek az egyszerűségében a varázsa. Nem kell hozzá sok hozzávaló, csak egy egyszerű kelt tészta, na meg a kedvenc töltelékek: szilvalekvár, túró, nutella… Szerintem bárki képes elkészíteni, és amíg a tészta pihen és kel, addig a töltelékeket is előkészíthetjük. Én nagyon szeretem, feleségem pedig egyenesen imádja. A gyerekek sem elégszenek meg 1-2 darabbal, és még forrón kikapkodják a tepsiből.

Hozzáadta:, 22.7.2017
Kategória: Főételek
Recept Aladár buktája

Hozzávalók

Tészta:
1 dbélesztő
100 gporcukor
2 dbtojás sárgája
500 gbúzafinomliszt
1/2 csészeolaj
250 mltej
1 kv. kanál
1 kv. kanálkristálycukor
darab vaj
Töltelék:
lekvár
nutella

Elkészítés menete

  1. A meleg tejből, sóból, kristálycukorból, élesztőből kovászt készítünk. Miután felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és tésztát gyúrunk. Letakarjuk és meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A megkelt tésztából kis golyókat készítünk. Minden egyes kis golyót elkezdünk a közepétől a széléig széthúzni egészen addig, amíg korongokat nem kapunk. A korongokat megtöltjük a töltelékkel, majd ismét golyókat formázunk.
  3. A buktákat olajjal kikent tepsibe tesszük. Még 10 percig kelesztjük, olvasztott vajjal megkenjük, és 175 fokon 20 percig sütjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. Miután megsült, olvasztott vajjal megkenjük, porcukorral megszórjuk.