TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Alap linzer recept, amit még mamámtól tanultam. Önmagában is nagyon finom, de lekvárral vagy más töltelékkel egyenesen zseniális.
Alap linzer recept, amit még mamámtól tanultam. Önmagában is nagyon finom, de lekvárral vagy más töltelékkel egyenesen zseniális.
Alap linzer recept, amit még mamámtól tanultam. Önmagában is nagyon finom, de lekvárral vagy más töltelékkel egyenesen zseniális.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Alap linzer recept. Az egyszerűségében rejlik a varázsa. A mamáktól tanult, régi receptek a legjobbak, mert azok már sok-sok éven keresztül bizonyítottak. A liszt:vaj:porcukor arányánál a 3:2:1 aranyszabályt követtem.

TopPetra TopPetra    ·   21.10.2023

Alap linzer recept, amit még mamámtól tanultam. Önmagában is nagyon finom, de lekvárral vagy más töltelékkel egyenesen zseniális.

Alap linzer recept. Az egyszerűségében rejlik a varázsa. A mamáktól tanult, régi receptek a legjobbak, mert azok már sok-sok éven keresztül bizonyítottak. A liszt:vaj:porcukor arányánál a 3:2:1 aranyszabályt követtem.

35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
1 db
tojássárga
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
  1. A recepthez hideg vajat használunk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és lisztet, a tojássárgát is, majd készre dolgozzuk. A tésztából golyót formázunk, fóliába csomagoljuk, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A pihentetést követően a tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokos sütőben kb. 6 percig sütjük. A sütési idő nagyban függ a tészta vastagságától is.
  4. A megsült linzereket lekvárral vagy krémmel is összetapaszthatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása