TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Alap rolád, kicsit másképp – trükk az ujjakkal
Alap rolád, kicsit másképp – trükk az ujjakkal
Recept Alap rolád, kicsit másképp – trükk az ujjakkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Alap rolád, kicsit másképp – trükk az ujjakkal

Kipróbáltam egy trükköt, aminek köszönhetően ezt a gyönyörűséges tekercset kaptam. Még krémmel se kellett tölteni – de ha szeretnénk, az is megoldható. Szerző: Lacusin

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
200 g
kristálycukor
6 ev. kanál
olaj
200 g
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével fényes habbá verjük. A tojássárgát a cukor másik felével szintén habbá verjük.
  2. A tojássárgás habhoz hozzáadjuk az olajat, az átszitált lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Mindig egy kevés lisztet, egy kevés tojáshabot, egy kevés lisztet, egy kevés tojáshabot...
  3. A kapott tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A másik tésztaadagba belekeverjük a kakaót és a vizet. A kakaós tésztát süteményes zsákba töltjük, majd óvatosan rávisszük a világos tésztára.
  4. Ujjunkat a tésztába nyomjuk, majd balról jobbra haladó mozgással sávokat formázunk. Ezután a tepsit 90°-kal elforgatjuk, és ismét ujjunkat használjuk a művelethez.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Sütés után sütőpapírra kiforgatjuk, majd még forrón felcsavarjuk. Kihűtjük, felszeleteljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása