Alaprecept kakaós tortaalaphoz

A tortakészítés igazi kihívás lehet, és az egyik legkritikusabb pont a jó korpusz, alap elkészítése. Sokakkal előfordult, hogy a kapott végeredmény egyáltalán nem egyezett meg a képen szereplő és elképzelt tésztával, ami azért elég kellemetlen tud lenni. Az alaprecept kakaós tortatalaphoz az ékes bizonyítéka annak, hogy ez nem is olyan bonyolult, és egy kis kézügyességgel igazi jó alapanyag készíthető az isteni torták elkészítéséhez.

Hozzáadta:Alexa96, 31.5.2017
Kategória: Tippek és trükkök, Torták
Alaprecept kakaós tortaalaphoz

Hozzávalók

4 dbtojás
160 gkristálycukor
110 grétesliszt
40 gkakaó
30 gkukoricakeményítő
1 csomagsütőpor
50 gvaj
50 mlvíz

Elkészítés menete

  1. Megtörtén már, hogy az elképzelt tortaalap mégsem úgy sikerült, ahogy az a képen szerepelt, és ahogy az elképzelte? Akkor próbálja ki ezt a jól bevált receptet, és meglátja, hogy igenis lehet egyszerűen jó kakaós tortaalapot készíteni. A tészta lágy, puha, mégsem száraz.
  2. A feltüntetett mennyiség 20 cm átmérőjű, 5 cm magas, kör alakú tortaformára lett szabva.
  3. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a tortaformát, az alját pedig sütőpapírral kibéleljük.
  4. A lisztet, kakaót, keményítőt, sütőport átszitáljuk. A vajat felolvasztjuk, kissé kihűtjük és hozzáöntjük a vizet.
  5. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a 80 g cukrot. Addig dolgozzuk, amíg a hab fényes nem lesz.
  6. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a tojáshabbal. Végül hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vízzel elkevert vajat. A tésztát beleöntjük a sütőformába.
  7. A tésztát 15-20 percig sütjük. Ne süssük túl, mert a tészta kiszárad.