TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Alaprecept kakaós tortaalaphoz
Alaprecept kakaós tortaalaphoz
Alaprecept kakaós tortaalaphoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tortakészítés igazi kihívás lehet, és az egyik legkritikusabb pont a jó korpusz, alap elkészítése. Sokakkal előfordult, hogy a kapott végeredmény egyáltalán nem egyezett meg a képen szereplő és elképzelt tésztával, ami azért elég kellemetlen tud lenni. Az alaprecept kakaós tortatalaphoz az ékes bizonyítéka annak, hogy ez nem is olyan bonyolult, és egy kis kézügyességgel igazi jó alapanyag készíthető az isteni torták elkészítéséhez.

Alexa96    ·   31.5.2017

Alaprecept kakaós tortaalaphoz

A tortakészítés igazi kihívás lehet, és az egyik legkritikusabb pont a jó korpusz, alap elkészítése. Sokakkal előfordult, hogy a kapott végeredmény egyáltalán nem egyezett meg a képen szereplő és elképzelt tésztával, ami azért elég kellemetlen tud lenni. Az alaprecept kakaós tortatalaphoz az ékes bizonyítéka annak, hogy ez nem is olyan bonyolult, és egy kis kézügyességgel igazi jó alapanyag készíthető az isteni torták elkészítéséhez.

Alapanyagok
4 db
tojás
160 g
kristálycukor
110 g
rétesliszt
40 g
kakaó
30 g
kukoricakeményítő
1 csomag
sütőpor
50 g
vaj
50 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Megtörtén már, hogy az elképzelt tortaalap mégsem úgy sikerült, ahogy az a képen szerepelt, és ahogy az elképzelte? Akkor próbálja ki ezt a jól bevált receptet, és meglátja, hogy igenis lehet egyszerűen jó kakaós tortaalapot készíteni. A tészta lágy, puha, mégsem száraz.
  2. A feltüntetett mennyiség 20 cm átmérőjű, 5 cm magas, kör alakú tortaformára lett szabva.
  3. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a tortaformát, az alját pedig sütőpapírral kibéleljük.
  4. A lisztet, kakaót, keményítőt, sütőport átszitáljuk. A vajat felolvasztjuk, kissé kihűtjük és hozzáöntjük a vizet.
  5. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a 80 g cukrot. Addig dolgozzuk, amíg a hab fényes nem lesz.
  6. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a tojáshabbal. Végül hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vízzel elkevert vajat. A tésztát beleöntjük a sütőformába.
  7. A tésztát 15-20 percig sütjük. Ne süssük túl, mert a tészta kiszárad.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása